ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη Rosa Nera - Τραυματίστηκε δημοσιογράφος

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου και εν μέσω του τοπικού lockdown στα Χανιά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera και κατέλαβαν το κτίριο ενώ μέσα βρίσκονταν 16 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.
Η αστυνομία απέκλεισε τα δύο στενά δρομάκια που οδηγούν στο κτίριο ενώ δεκάδες διαδηλωτές.. συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα. Περίπου στις 8 το πρωί προκλήθηκαν επεισόδια όταν συγκεντρωμένοι εμπόδισαν αυτοκίνητα των συνεργείων που καθαρίζουν τον χώρο να αποχωρήσουν από το σημείο.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη, που βρισκόταν στο σημείο.
Μεταξύ των προσαχθέντων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, βρίσκονται και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν στο κτίριο.
Από τους 16 συλληφθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της φθοράς μνημείου. Δύο από τους προσαχθέντες μετανάστες συνεχίζουν να κρατούνται καθώς δεν είχαν έγγραφα παραμονής στη χώρα.

- διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλλη στην ΕφΣυν ΕΔΩ