ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Διονύσης Σαββόπουλος: Πλέον προτιμώ το ουίσκι

Τι λέει για τη σχέση του με τους μπάφους και το Lsd, για την εποχή που δούλευε ως δημοσιογράφος και για τις «κλοπές» σε μουσικές και στίχους

Ερασιτεχνική ήταν η σχέση μου με τις ουσίες. Εκεί το ‘66-’67 έκανα λίγο χόρτο με τον Τάσο Φαληρέα και με την παρέα του. Ήταν νομίζω ο Πουλικάκος, ο Τάσος Δενέγρης, ο Γιώργος Μακρής. Δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι. Συναντηθήκαμε μερικές φορές έτσι για μερικούς μπάφους. Και κάποια χρόνια αργότερα πάλι με τον Τάσο, αυτήν τη φορά και με τον Άκη Πάνου, τον Στέλιο Ελληνιάδη, νομίζω και με τον μακαρίτη τον Χρήστο Βακαλόπουλο. Έχω..
πάρει επίσης από μια φίλη εξ Αμερικής μια φορά LSD.
Δεν μου είπανε πολλά πράγματα όλα αυτά, δεν τα χρειάστηκα. Άμα θέλω να χαλαρώσω προτιμώ να πιω ένα δύο ουισκάκια. Επίσης το καλό κρασί μ’ αρέσει. Οι μπύρες το καλοκαίρι. Τέτοια πράγματα.

***
Ως δημοσιογράφος πήγαινα τα ρεπορτάζ μου στον προϊστάμενό μου που ήταν ο Ανεμοδουράς, που έβγαζε τον ‘Μικρό Ήρωα’ και μού έλεγε να προσέχω τη ροπή που έχω προς τη λογοτεχνία γιατί είναι εχθρός της δημοσιογραφίας. Κάποια στιγμή μού λέει “εσύ στο μέλλον μπορεί να γίνεις καλός χρονογράφος”. Δεν κάθισα πολύ στην εφημερίδα. Από τον Οκτώβρη του ‘63 ως το καλοκαίρι του ‘64. Η εφημερίδα λεγόταν ‘Ελεύθερος Τύπος’. Είχε πάρει τον τίτλο τότε ο Τεγόπουλος από τον Καβαφάκη. Δεν μακροημέρευσε. Λειτούργησε σαν καθημερινή απογευματινή εφημερίδα της αριστεράς.
***
Στην ταινία το ‘Il Corsaro Nero’ μου ‘χουν κατακλέψει τη μουσική απ’ τη ‘Συννεφούλα’. Και στους τίτλους και γενικά. Το είπα στη δισκογραφική μου εταιρεία, το είπα και στην ΑΕΠΙ, δεν κάνανε τίποτα. Κι όχι μόνο αυτό. Μετά βγήκαν και διάφοροι έξυπνοι και γράφανε ότι εγώ έχω κλέψει τη μουσική αυτή από το ‘Il Corsaro Nero’. Δηλαδή, εμ κλεμμένος, εμ και δαρμένος.
- Απ’ την άλλη μεριά συχνά έχουν πει ότι κι εσείς έχετε “κλέψει” μουσικές και στίχους. Δεν θέλω να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα τραγούδια, θα ήθελα όμως γενικά τη θέση σας πάνω σε αυτές τις “κατηγορίες”.
Ό,τι έχω πάρει το έχω δηλώσει. Στα εξώφυλλα, στις εκδόσεις, και πολλές φορές και στα live. Αλλά αυτά τα λένε κάτι μουσίτσες για να με απαξιώσουνε εν τω συνόλω μου. Ο Τσιτσάνης τα άκουσε χειρότερα. Λέγανε ότι τα μισά τραγούδια τα είχε γράψει ο αδερφός του που παρέμεινε στην αφάνεια. Τα λέγανε και για τον Χατζιδάκι. Ακούστε, εγώ δεν έχω καμιά μεγάλη ιδέα για τα τραγούδια μου, αλλά δεν μοιάζουνε με τίποτε. Έχουν το DNA τους. Είναι αυτά που είναι τέλος πάντων.
- αποσπάσματα από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Διονύση Σαββόπουλου στον Κ. Μανιάτη στο oneman.gr / δείτε φωτογραφίες και διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ

-Σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται και η παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου ‘Στο Woodstock εγώ – ήμουν εδώ’ στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Ώρα Έναρξης: 20:30 Γενική είσοδος: 16 €