ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Προσλήψεις στην ΕΡΤ κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων

Υποχρεωτικά και στα σούπερ μάρκετ οι εφημερίδες 

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενεργοποιεί μία σειρά μέτρων. Μερικά από αυτά:
➤ Επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που πλήττονται σημαντικά (…) δύνανται να αναστέλλουν τις συμβάσεις..
εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, προκειμένου να προσαρμοστούν οι..
λειτουργικές ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται».
➤ Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι 1 μήνα από τη δημοσίευση της ΠΝΠ, με δυνατότητα παράτασης με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το διάστημα αυτό θα λάβουν τα 800 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη απ’ το Δημόσιο
➤ Οι εργοδότες υποχρεούνται να επαναφέρουν όλους τους εργαζόμενους στην προτέρα κατάσταση με την παύση των προσωρινών μέτρων, τουλάχιστον για ίδιο διάστημα όσο διήρκεσε η αναστολή της σύμβασης τους.
➤ Προσλήψεις στην ΕΡΤ. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. μπορεί, με απόφαση του Δ.Σ., να συνάπτει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις μίσθωσης έργου και να αναθέτει την εκτέλεση έργων, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων. Kατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ. A.E. μπορεί να απασχοληθούν υπερωριακώς, πέραν των ανωτάτων ορίων που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις.
➤ Δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την Επικράτεια είτε για μέρος αυτής. Με όμοια απόφαση καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων τις Κυριακές. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες.
➤ Κατά το χρονικό διάστημα από τις 16 Μαρτίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2020 θεωρείται δικαιολογημένη τυχόν διακοπή της έκδοσης των ημερήσιων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων έως 15 ημέρες κατ΄ ανώτατο όριο και τυχόν διακοπή έως τεσσάρων εκδόσεων των εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων κατ` ανώτατο όριο.