ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

SOS. Προσοχή στον κοροϊδοϊό!

Με το δράμα και τη μάχη κατά του κορονοϊού σε πλήρη εξέλιξη, περνάει απαρατήρητος ένας άλλος ιός. Ο κοροϊδοϊός. Που για την ανάσχεσητης διάδοσής του σε ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες δεν κάνουν τίποτε οι αρμόδιες αρχές. 
Ίσα-ίσα που τον διαδίδουν οι ίδιες με όλα τα διαθέσιμα Μέσα, τα διαγγέλματα, τα παραγγέλματα, τις δηλώσεις, τις απαγορεύσεις, τα ρεπορτάζ, ακόμα και με μερικά..
από τα κοντάκια Τσιόδρα. Δικός τους ιός είναι, στο κάτω-κάτω, λογικό είναι να θέλουν να τον διαδώσουν. Στα εργαστήρια τους τον έχουν παρασκευάσει, με συνταγή Η Κρίση είναι Ευκαιρία, σε διάλυμα Μητσοτάκη, και με καταλύτη τον φόβο του κορονοϊού. Γιατί να μην βγάλουν κάποια κέρδη οι λίγοι από τις απώλειες των πολλών;
Μερικά από τα συμπτώματα για όποιον έχει προσβληθεί:
Πιστεύει ότι ο Κυριάκος είναι ο αρχιστράτηγος του πολέμου κατά του κορονοϊού. Ότι αγαπάει το ΕΣΥ, θαυμάζει αυτούς που χτες έλεγε τεμπέληδες, προσκυνάει το κοινωνικό κράτος, είναι παιδί και πατέρας του πάσχοντος λαού ΤΟΥ.
Ότι ορθώς οι έχοντες εξετάζονται έναντι αδρής αμοιβής, κατ’ οίκον μάλιστα, και οι μη έχοντες περιμένουν σε ουρές ταλαιπωρίας και ταπείνωσης, αφού νοσήσουν, μπας και τους γίνει το τεστ.
Ότι λογικό, αν και στενάχωρο, είναι κάποιοι με συμπτώματα να πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι τους, όπου τους έδωσε οδηγία να παραμείνουν ο ΕΟΔΥ του Αρκουμανέα. Ευτυχώς μετά θάνατο διαπιστώνεται ότι ήταν θετικοί.
Ότι είναι κανονικότητα της ελεύθερης αγοράς οι ΜΕΘ στα ιδιωτικά θεραπευτήρια να χρεώνονται στο Δημόσιο σήμερα 1600 ευρώ τη μέρα, ενώ χτες χρεώνονταν 800.
Ότι καλώς το υπουργείο δίνει, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, 30 εκατομμύρια σε ιδιώτες για τεστ. Ενώ μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι δεν χρειάζονται μαζικά τεστ.
Ότι φταίει ο Θεός, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Χατζηπετρής, που οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αποδεκατισμένοι, χωρίς εφόδια, χωρίς αμυντικά και επιθετικά όπλα. Και με τον πρωθυπουργό να διαγγέλλεται ότι θα τους θυμηθεί το Πάσχα και θα τους δώσει κάτι τις.
• Ότι είχε δίκιο ο Μητσοτάκης όταν επέτρεπε στην Εκκλησία να παστώνει τους πιστούς στους ναούς, και να τους κοινωνεί με το ίδιο κουταλάκι. Από σάλιο σε σάλιο.
Ότι σε συνέχεια, όταν τα πράγματα στρίμωξαν, είχε πάλι δίκιο ο Μητσοτάκης, που επιτέλους, πολύ αργά, και Κύριος οίδε με πόση ανθρώπινη ζημιά, άδειασε τους ναούς.
• Ότι δεν πρέπει να το παραξηλώνουμε σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Καλύτερα να καταφύγουμε σε τρίμηνες, ετήσιες, ή διετείς συμβάσεις. Κι ακόμα καλύτερα να τους χειροκροτούμε από τα μπαλκόνια, χωρίς να επιβαρύνουμε το δημόσιο με σημερινούς ήρωες, και αυριανούς κηφήνες. Για να τρέχει ο Άδωνις ύστερα να τους απολύσει.
Ότι καλώς καταργήθηκε κάθε προστασία για τους εργαζόμενους από τον Βρούτση. Πώς θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες την επιδημία χωρίς απολύσεις, μισές αμοιβές, ωράρια εξόντωσης;
• Ότι δεν είναι σωστό, ούτε κανονικό, το κράτος να αποζημιώνει τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, που βρίσκονται χωρίς κανένα έσοδο. Όποιο κι αν είναι το μαξιλάρι που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι γι’ αυτούς. Το κάτι τις κι εδώ τους αρκεί. 400 ευρώ το μήνα, όταν είσαι κλεισμένος μέσα, φτάνουν και περισσεύουν.
Σε πιο προχωρημένο στάδιο, όταν ο ιός εξουδετερώσει πλήρως το ανοσοποιητικό, οι πάσχοντες υποστηρίζουν ότι ένα μνημόνιο, μετά την υγειονομική κρίση, είναι το φάρμακο για την ύφεση. Ότι δεν είναι δυνατό να γυρίσουμε στο φαύλο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, με εξοντωτικό για την επιχειρηματικότητα βασικό μισθό, υπερωρίες, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα, ελέγχους για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας, επιδόματα διαφόρων ειδών σε κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες ομάδες, κλπ.
Ότι, όταν με το καλό ο κορονοϊός νικηθεί, θα πρέπει όλα όσα δεν κατάφεραν να μονιμοποιήσουν ως καθεστώς με το Μένουμε Ευρώπη να τα μονιμοποιήσουν με το Μένουμε Σπίτι. Σε μια χώρα που μόλις πέρασε μια μεγάλη κρίση, όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, και την πρόοδο.Ιδιαίτερα αυτοί που η πλάτη τους αντέχει, γιατί μια ζωή φορτώνονται σαν υποζύγια.
Συνεπώς, η ζημιά από τη δράση του κοροϊδοϊού είναι εμφανής. Και βαριά. Συνιστώνται άμεσα μέτρα για την ανάσχεσή της διάδοσής του, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες. Δεν μασάμε. Γιατί, αν καταφέρουν οι ξενιστές του να τον απλώσουν σε επιδημία, ή ακόμα χειρότερα σε πανδημία, θα γλιτώσουμε, όσοι γλιτώσουμε, από τη Σκύλα, και θα πέσουμε στη Χάρυβδη που ήδη μοντάρουν. Με μάτια Κυριάκου, χαμόγελο Λαγκάρντ, φωνή Άδωνι, και δέκα μακριά χέρια Νοβάρτις.

Θανάσης Καρτερός / documentonews