ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Κυριε Μητσοτάκη, δεν είμαστε ίσοι σε αυτή τη μάχη...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου αναφέρει:
«Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Όμως με συνείδηση ότι ο εχθρός, τώρα, είναι η πανδημία. Απέναντί της θα παρελάσουν, σήμερα, η ισχύς και η ενότητά μας. Σ’ αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται..
στην πράξη, και όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι σε τούτη τη μάχη»
Μόνο που στην πραγματικότητα δεν είμαστε ίσοι σε αυτή τη μάχη:
-Την ώρα που μια γυναίκα ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πεθαίνει στο σπίτι της στην Καστοριά χωρίς να έχει κάνει τεστ για κορωνοϊό, τα σελέμπριτιζ κάνουν αβέρτα τεστ στα ιδιωτικά διαγνωστικά για να κάνουν στόριζ στα αποτελέσματα.
-Την ώρα που στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων λείπει το προσωπικό και τα προστατευτικά μέσα, δίνονται 30 εκατομμύρια στις ιδιωτικές κλινικές για διαγνωστικούς κι εργαστηριακούς ελέγχους.
-Την ώρα που επιτρέπεται η περικοπή των μισθών κατά 50% με την εκ περιτροπής εργασία, διπλασιάζεται από 800 σε 1.600 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση για τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινών που θα χρησιμοποιήσει το Δημόσιο.
Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός: Στην πράξη, και όχι στα λόγια, δοκιμάζεται η κοινωνική αλληλεγγύη. Και στην πράξη τα ωραία λόγια φαίνεται να έχουν μικρό αντίκρισμα.

- από το fb του Γιάννη Αλμπάνη