ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΕΤΕΡ: Ο Μάρης ξαναχτυπά

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:
«Σε διάστημα μικρότερο του έτους, συγκεκριμένα από την λήξη των περσινών εκλογών, ο ιδιοκτήτης των ραδιοσταθμών SPORT 24 και legend επιβεβαιώνει όσα του προσάπταμε τότε, θέτοντας αρχικά τον πρώτο και στην συνέχεια τον δεύτερο από τους παραπάνω..
σταθμούς σε αναστολή λειτουργίας, με μια απλή ανακοίνωση στον αέρα ενός υπαλλήλου του…
Πέρσι φωνάζουμε στο Ε.Σ.Ρ. ότι σε επιχειρηματίες με ανάλογη συμπεριφορά πρέπει άμεσα να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας ραδιοσταθμού. Οι συγκεκριμένοι, τυχοδιωκτικά, βάζουν δήθεν μπροστά τις θέσεις εργασίας σαν ασπίδα των πρακτικών τους και στην ουσία σε μία νύχτα πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Έχουμε ξαναπεί πως οι εργοδότες μας είναι, στην πλειοψηφία τους, η αφρόκρεμα της εγχώριας επιχειρηματικότητας και δεν μπορεί να ζητάμε την «ατομική ευθύνη» και να παραβλέπουμε την «εταιρική», ειδικά από τους συγκεκριμένους.
Δεν γίνεται να χειροκροτούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και όλους τους εργαζόμενους, που αντιλαμβανόμενοι την συγκυρία δίνουν τον εαυτό τους, σε πολλές περιπτώσεις και την υγεία τους για το κοινωνικό σύνολο και «ο κάθε κ. Μάρης» να μην ανταποκρίνεται ΤΩΡΑ σε όσα προϋποθέτει η άδεια λειτουργίας ενός Μ.Μ.Ε., όσον αφορά στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία σε συνθήκες μάλιστα καραντίνας!
Ας δούμε όμως τι εννοεί ο κ. Μάρης με την «αναστολή λειτουργίας». Αν απλώς χρησιμοποιεί την πρόσφατη Π.Ν.Π., τότε δεν μπορεί να απολύσει κανένα εργαζόμενο στα ραδιόφωνα του Ομίλου του, αν πάλι εννοεί πως τα κλείνει, πρέπει άμεσα να επιστραφούν οι άδειες τους στο Ε.Σ.Ρ.
Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει «εις στο επανιδείν»…
Δεν θα κουραζόμαστε να λέμε ότι τον τρόπο λειτουργίας των Μ.Μ.Ε. τον ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα και η λειτουργία τους πρέπει να ελέγχεται αυστηρά από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, δηλαδή το Ε.Σ.Ρ.. Παρόμοια φαινόμενα τυχοδιωκτισμού κάθε μορφής, πρέπει άμεσα να εκλείψουν.
Ακόμα και αν πλήττονται από την συγκυρία τα ραδιόφωνα, πρέπει τώρα να λειτουργούν στο 110% και όχι να τίθενται σε παράνομη αναστολή λειτουργίας. Καλούμε την Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. τώρα, υπό τις παρούσες συνθήκες, να συνυπογράψουμε την υπάρχουσα Σ.Σ.Ε. και να μην μπαίνουμε σε διαδικασία αντιπαραθέσεων σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ραδιοσταθμών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

  • Ζητάμε από τον κ. Μάρη να πάρει πίσω την απόφασή του περί (παράνομης) αναστολής λειτουργίας και να επιτελέσουν τα ραδιόφωνα τον ρόλο τους στην σημερινή κρίση. Αν ο κ. Μάρης θέλει να «ξεφορτωθεί» τα ραδιόφωνα, όπως ακούγεται από ψιθυριστές, τότε να το κάνει με το προσωπικό που εργάζεται σε αυτά. Επίσης, να πει στον υποψήφιο αγοραστή ότι χρωστάει και χρήματα σε εργαζόμενους από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του αμαρτωλού Sentra fm του συνεταίρου του κ. Μπόμπολα.
  • Ζητάμε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, όχι μόνο οι τεχνικοί, των ραδιοφώνων του κ. Μάρη. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των ραδιοσταθμών δεν πρέπει να ακούσουν τυχόν καλοθελητές και να μην υπογράψουν κανένα έγγραφο, απόλυσης ή άλλο, τις επόμενες μέρες και να συμβουλεύονται άμεσα τα σωματεία τους. Διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να απεμπολήσουν δικαιώματά τους.
  • Ζητάμε από το Ε.Σ.Ρ., σε περίπτωση που προχωρήσει σε αυτά που δήλωσε από τον αέρα ο υπάλληλος του κ. Μάρη, να αφαιρέσει ΑΜΕΣΑ τις άδειες λειτουργίας από τις συγκεκριμένες εταιρείες.
  • Ζητάμε από τα σωματεία του Κλάδου μας άμεση αντίδραση και έμπρακτη συμπαράσταση σε όλους τους εργαζόμενους των ραδιοσταθμών του κ. Μάρη.
Δηλώνουμε πως η εργοδοτική αυθαιρεσία, που ενισχύεται και από τις Π.Ν.Π. του Βρούτση, δεν θα περάσει. Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να είναι φερέφωνο των εργοδοτών. Και να διασφαλιστεί ότι με την λήξη των έκτακτων μέτρων τα εργασιακά θα γυρίσουν, όχι στην προηγούμενη αλλά, σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.
Παντού στην Ε.Ε. το εισόδημα των εργαζομένων δεν αγγίζεται παρά μόνο εδώ. Την σημερινή κρίση πρέπει να την επωμιστούν οι εργοδότες. Δεν μπορεί σε ένα μήνα να κόβουν το 50% του πενιχρού εισοδήματος του εργαζόμενου μετά από μία δεκαετία συνεχών περικοπών. ΟΧΙ άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.»