ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Μετάθεση έως το καλοκαίρι του 2021 αποφάσισε η ΔΟΕ

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε την Ιαπωνία και τη ΔΟΕ να συναποφασίσουν τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτη 24 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών..
Αγώνων του Τόκιο, Μόρι Γιοσίκο, είχαν τηλεδιάσκεψη, αποφασίζοντας με κοινή ανακοίνωση τη μετάθεση τους για το καλοκαίρι του 2021.
Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση για την αναβολή:
«Με τις παρούσες συνθήκες και δεδομένης της ενημέρωσης που υπάρχει μέχρις σήμερα από τον ΠΟΥ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφτασαν στο συμπέρασμαα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να μετατεθούν σε ημερομηνία μετά το τέλος του 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να εξασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτούς στην παγκόσμια κοινότητα. Συμφωνήθηκε πως η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, όπως επίσης ότι οι Αγώνες θα διατηρήσουν το υπάρχον όνομά τους, ως Ολυμπιακοί και Παραλαουμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020».
Ωστόσο είναι ακόμη ασαφές το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες μέσα στο 2021. Κι αυτό διότι έχουν προγραμματιστεί πολλές μεγάλες διοργανώσεις το επόμενο καλοκαίρι και η ΔΟΕ δεν θέλει να συμπέσουν. Ακούστηκε επιπλέον ως σκέψη και η διεξαγωγή τους τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, κάτι που όμως θα προκαλέσει προβλήματα σε αθλήματα όπως το μπάσκετ.
Εφόσον οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξαχθούν το 2021 θα είναι η πρώτη φορά που η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί όχι σε ζυγό, αλλά σε μονό έτος. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που αναβάλλονται μετά τη διοργάνωση του 1940, που ήταν επίσης να διεξαχθεί στο Τόκιο, αλλά δεν έγινε λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.