ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Προβληματισμός από τον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Ο 42χρονος περιγράφεται ως απόλυτα υγιής και αθλητικός άνθρωπος
 
Ερωτηματικά στην επιστημονική κοινότητα προκαλεί ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andreas Hilboll, που αποτελεί το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Κρήτη.
Ο 42χρονος κατέληξε στην εντατική του Πανεπιστημιακού..
Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το βράδυ της Τετάρτης και είχε καταγραφεί ως τρίτο κρούσμα του ιού στο νησί, στις 12 Μαρτίου.
Ο καθηγητής είχε φτάσει στο νησί καθώς δίδασκε ως επισκέπτης καθηγητής σε σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Αρχικά ο άνδρας είχε μεταφερθεί σε κατ' οίκον νοσηλεία σε σπίτι συναδέλφου του στο Ηράκλειο, όπου φιλοξενείτο αλλά δέκα μέρες μετά παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και μεταφέρθηκε εκ νέου στο ΠΑΓΝΗ. Τη Δευτέρα διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Εκείνο που δημιουργεί ανησυχία είναι το νεαρό της ηλικίας του άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν παρουσίαζε υποκείμενα νοσήματα. Ο 42χρονος περιγράφεται ως απόλυτα υγιής και αθλητικός άνθρωπος ενώ μέχρι τις αρχές της εβδομάδας η κατάστασή του χαρακτηριζόταν ως διαχειρίσιμη.