ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Έτσι θα στηριxθούν οι δημοσιογράφοι

Μια πρόταση της Σόνιας Χαϊμαντά (μέσω fb):

Επειδή βλέπω ότι "διχάζει" η προοπτική οικονομικής στήριξης των ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ καθώς ο κόσμος δεν τις αγοράζει, μια ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ θα ήταν η συγκέντρωση ΟΛΩΝ των τίτλων σε μια κοινή ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ για ψηφιακή ΔΙΑΝΟΜΗ υιοθετώντας τη στρατηγική του πληρωμένου περιεχομένου (paid content) και..
της συνδρομής (3, 5, 9 ευρώ το μήνα). Οποιος μπαίνει στην πλατφόρμα θα μπορεί να διαβάζει το φύλλο της προτίμησής του. Κάθε εφημερίδα θα έχει λαμβάνειν μερίδιο ανάλογα με την κυκλοφοριακή της επίδοση προ κορονοϊού ή βάσει ΚΛΙΚΣ. Τα ομώνυμα αδελφά sites θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά.
Tις συνδρομές θα μπορεί να τις "χρηματοδοτεί" η κυβέρνηση και να δίνει κωδικούς στους πολίτες, μαθητές και φοιτητές και μέσω TAXIS - όπως έκανε με το ALERT μήνυμα. Και γιατί όχι και οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ στο πλαίσιο των εκστρατειών CSR (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη). Εκεί θα μπορούν να διαφημίζονται οι διαφημιζόμενοι κεντρικά. 
Έτσι θα στηρίξουν τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους (καλή κακή, καλούς κακούς - δεν έχει σημασία τώρα, θα τα βρούμε μετά) - και όχι κατευθείαν τον εκδότη. Που κάνει και άλλες δουλειές - τις περισσότερες φορές.