ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Το υπουργείο Εργασίας δημιουργεί ένα κύμα ανέργων και φτωχών εργαζόμενων

«Οι επιλογές του υπουργείου Εργασίας είναι επιλογές που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις και σε συρρίκνωση του μισθού. Την επόμενη μέρα θα βρεθούμε με ένα κύμα ανέργων και ένα κύμα φτωχών εργαζόμενων» ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.
Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, στα εργασιακά γίνονται παρεμβάσεις στην εντελώς αντίθεση..
κατεύθυνση από αυτές που έχει ανάγκη η κοινωνία. «Παρεμβάσεις που θα βαθύνουν την κρίση και θα οδηγήσουν ένα πολύ μέρος της κοινωνίας, τον εργαζόμενο πληθυσμό, μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης να είναι πολύ πίσω, να έχει να αντιμετωπίσει μία παρατεταμένη κρίση στη ζωή και στο εισόδημά του».
Η πρώην υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η πρόσφατη οικονομική κρίση έδειξε ότι πρέπει να στηριχτεί το εισόδημα των εργαζόμενων. «Όταν βρεθείς σε μία κατάσταση με μία εκρηκτική ανεργία ή με φτωχούς εργαζόμενους, αυτό συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας και βαθαίνει την κρίση» εξήγησε.
Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στη μείωση κατά 50% του μισθού των εργαζομένων, τονίζοντας ότι το υπουργείο Εργασίας επιβάλλει ένα νέο καθεστώτος εκ περιτροπής εργασίας που λέει ότι οι επιχειρήσεις χωρίς προϋποθέσεις μπορούν να βάλουν το προσωπικό να δουλεύει εναλλάξ. «Αυτό σημαίνει 50% του μισθού για τους εργαζόμενους και μάλιστα για έξι μήνες» τόνισε.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κράτος έχει τη δημοσιονομική ικανότητα να καλύψει τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας. «Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν υπάρχει, οι στόχοι 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος δεν υφίσταται, οι δαπάνες για τον κορωνοϊό εξαιρούνται, ενώ η ρευστότητα στα δημόσια οικονομικά είναι πολύ ενισχυμένη καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε μαξιλάρι ρευστότητας 37 δις. ευρώ.
»Είναι λάθος η λογική βλέποντας και κάνοντας. Με αυτή τη λογική δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την οικονομία. Με τις επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά η κρίση αυτή θα είναι παρατεταμένη» υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου.