ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πενήντα πενήντα για «μαύρο» στο ΜΕGA

Με «μαύρο» που μπορεί να οδηγήσει και σε οριστικό λουκέτο απειλείται πλέον το MEGA. Με την ολιγωρία, την πλήρη αδιαφορία παλιών και νέων μετόχων (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης) το κανάλι παραμένει «ζωντανό» μόνο λόγω της απόφασης των απλήρωτων για πάνω από ένα χρόνο εργαζομένων του να το κρατήσουν στον «αναπνευστήρα» με μεταδόσεις σειρών και εκπομπών σε επανάληψη.
Το MEGA παραμένει στην τέταρτη, πέμπτη θέση από πλευράς τηλεθέασης, ενώ οι μπλοκαρισμένοι -από τις πιστώτριες τράπεζες- λογαριασμοί του εξακολουθούν να γεμίζουν με διαφημιστικά έσοδα (λέγεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ)..
Τώρα όμως τα πράγματα «σκουραίνουν» καθώς ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Εργων «Αθηνά», που αντιπροσωπεύει σκηνοθέτες και σεναριογράφους, αντέδρασε στη συνεχιζόμενη προβολή σειρών καθώς δεν καταβάλλονται πνευματικά δικαιώματα.
Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να σταματήσει η μετάδοση σειρών αν δεν καταβάλλονται τα προβλεπόμενα πνευματικά δικαιώματα.
Αυτό το τελευταίο όπως καταλαβαίνει κανείς αν πραγματοποιηθεί είναι πιθανό και να οδηγήσει στην τελευταία πράξη την υπόθεση του MEGA. Και μπορεί οι δημιουργοί να μην προχωρήσουν στο τελικό στάδιο ή να βρεθεί μια... μεσοβέζικη λύση, αλλά οι μέτοχοι του καναλιού πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν τι πρόκειται να πράξουν, καθώς σχεδόν 500 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στον «αέρα».
Το ίδιο ισχύει και για τις πιστώτριες τράπεζες. Αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα πρέπει να πιέσει τους μετόχους του καναλιού να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς έπεται και η αδειοδότηση...
- από ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη στο efsyn