ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Κι άλλοι απεργοί πείνας στην Ακαδημίας 20

Κάλεσμα σε συμπαράσταση

Μεγαλώνει ο αριθμός των δημοσιογράφων που κατεβαίνουν σε απεργία πείνας λέγοντας «οχι» στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ. Την αρχή έκανε ο Θοδωρής Βαρίκος που σταμάτησε λόγω προβλήματος υγείας. Την σκυτάλη πήραν οι δημοσιογράφοι  Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου που κατασκήνωσαν στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας 20 , έξω από ταγραφία της ΕΣΗΕΑ.
Από την Παρασκευή στους απεργούς πείνας προστέθηκε η Μαρίνα Βήχου και το Σάββατο ξεκινά απεργία πείνας και το μέλος της ΕΣΗΕΑ Ελένη Ανδριανού, ενώ η Ευαγγελία Πατεράκη  από την ΕΠΗΕΑ έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει κι αυτή στην διαμαρτυρία. Οι απεργοί πείνας με ανακοίνωσή τους, καλούν σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:..
Συνάδελφοι,
Δεν διαπραγματευόμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που μας ανήκει.
Θέλουμε τον νόμιμο πόρο που μας υφάρπαξαν καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας σε αργό θάνατο.
Εδώ και πενήντα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.
Και όχι μόνο. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα  η κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρόνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές.
Η κοινωνική ασφάλιση 16.754 συναδέλφων μας και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας.
Ζητάμε την συμπαράσταση σας.
Τζώρτζια Κοντράρου
Αφροδίτη Υψηλάντη
Μαρίνα Βήχου

Ελένη Ανδριανού

Ευαγγελία Πατεράκη