ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«Εφυγε» ο καθηγητής που έστειλε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο

Aύριο, Πέμπτη, η κηδεία του Γιάννη Παντή

Σε ηλικία 60 ετών και μετά πέντε μήνες σκληρής μάχης με τον θάνατο, υπέκυψε τελικά χθες στο μοιραίο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημιακός δάσκαλος, Γιάννης Παντής. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή χθες, μέσω ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στο facebook, όπου έγραψε: «Οση χαρά πήραμε πριν δύο ώρες με την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου τόση λύπη μας έδωσε το φευγιό του σ. Γιάννη Παντή πριν λίγο. Καλό του ταξίδι, θα μας λείψει πολύ...».
Ο Γιάννης Παντής είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 18 του περασμένου Μαΐου και είχε.. νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την ακαδημαϊκή οικογένεια του ΑΠΘ, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής καθηγητής του τομέα Οικολογίας (Τμήμα Βιολογίας), ενώ είχε διατελέσει και αντιπρύτανης.
Εμφορούμενος πάντα από ανθρωπιστικές ιδέες και αγωνιστική διάθεση, ήταν αυτός που ως γενικός γραμματέας Παιδείας έδωσε τη μάχη και νομοθέτησε για τις σπουδές εκατοντάδων προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, αψηφώντας αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος.
Δημοσίευσε περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, ενώ είχε δώσει δεκάδες διαλέξεις και είχε συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια.
* Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο (Πέμπτη) τις 15:30 στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στην ομώνυμη κοινότητα της Ζακύνθου.
- από το efsyn.gr