ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Είναι καλύτερη η Σπυράκη από τον Κικίλια;

Όταν γίνονται αλλαγές στο επιτελείο ενός αρχηγού κόμματος, την επόμενη ημέρα τα κομματικά μέσα ενημέρωσης γράφουν κάτι σαν «νέα αρχή», «μεταγραφή σοκ θα καταπιεί αμάσητους τους αντιπάλους». Το «κακό» για τον Κυριάκο είναι ότι δεν έχει τέτοια μέσα. Το καλό είναι ότι αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει και το κάνει! Χτες ήταν το δίδυμο Σπυράκη – Ζούλα. Έχει κι άλλο!
Είναι καλύτερη η Σπυράκη από τον Κικίλια; Δεν είναι απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές η ομάδα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα, χρειάζεται μια αλλαγή. Κι επειδή ο βασικός μέτοχος δεν αλλάζει, όπως και ο γκολτζής της ομάδας (ακόμη κι αν είναι..
άσφαιρος), στο τέλος αλλάζει ο προπονητής. Κι ως εκ του θαύματος, η ομάδα πάει στο τέλος καλύτερα.
(...)
Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν επικοινωνιακό. Δεν ήταν ότι ο Βασίλης Κικίλιας δεν έκανε καλά την δουλειά του. Το πρόβλημα είναι ότι το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας δεν φτάνει, τελικά, στον κόσμο. Πήγε ο Κυριάκος στην Θεσσαλία και τα Μέσα «έπαιξαν» το γεγονός ότι οι ακροατές σε μία ομιλία καθόντουσαν πάνω σε δεμάτια σανού. Δεν μας είπαν πως αντιμετώπισε ο κόσμος τον Κυριάκο. Καλά; Άσχημα; Άνετα; Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο. Όπως δεν ήταν τυχαία και η επίθεση που δέχτηκε ο Ανδρέας Ζαμπούκας από τα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επιχείρησε να δώσει μέσω του liberal εικόνες από την περιοδεία. Αν η συζήτηση έφευγε από τα δεμάτια με το σανό, τότε θα κατέρρεε το σενάριο τους για τον «πρίγκηπα Κυριάκο» και το «παιδί του λαού Αλέξη Τσίπρα».
(...)
Η Νέα Δημοκρατία έχει και είχε σοβαρό πρόβλημα στον τομέα των Μέσων. Γι' αυτό και σε αυτή τη φάση χρειαζότανε επαγγελματίες που να γνωρίζουν πως θα σπάσουν τα στεγανά. Ακριβώς επειδή ξέρουν καλύτερα πως «παίζεται το παιγνίδι». Τόσο η Μαρία Σπυράκη όσο και ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι της δουλειάς. Το άλλο που έχει αξία είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος τολμάει. Δεν φοβάται το όποιο κόστος. Τολμάει και δοκιμάζει. Με το προηγούμενο σχήμα των συνεργατών του έφτασε μέχρις εδώ. Στα πρόθυρα της αυτοδυναμίας ή ακόμη και λίγο πιο πέρα απ' αυτά. Κατά τα φαινόμενα, ετοιμάζεται για περισσότερα. Δεν του είναι αρκετά τα όσα έχει ήδη αποκομίσει.

- από άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο liberal (oλόκληρο ΕΔΩ)