ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Tέλος το Συγκρότημα που ξέραμε...

Το συγκρότημα Λαμπράκη σε έξι χρόνια θα έκλεινε έναν αιώνα ζωής. Η ιστορία του είναι συνυφασμένη με την πολιτική ιστορία του τόπου για έναν σχεδόν αιώνα. Ήταν από τα ισχυρότερα κέντρα που την διαμόρφωσαν και σε ορισμένες περιπτώσεις το ισχυρότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΔΟΛ έχει καταγραφεί στην συνείδηση του κόσμου ως το κέντρο εκείνο που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις.
Σε μια συζήτηση, ο Χαρίλαος μου είχε πει ότι η δύναμη του ΔΟΛ ξεπερνούσε την δυνατότητά του να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Επί της ουσίας ήταν η συλλογική συνείδηση της αστικής τάξης στην Ελλάδα. Ήξερε να στρατολογεί στις γραμμές του τα καλύτερα μυαλά των κατώτερων τάξεων. Αν μελετήσει κανείς την σύγχρονη, τουλάχιστον, ελληνική ιστορία, κι αν δει τις πένες..
που πέρασαν από τον ΔΟΛ, αυτό θα το διαπιστώσει.
Την Δευτέρα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του ΔΟΛ ότι ο Ψυχάρης αδυνατεί να πληρώσει τα τοκοχρεολύσια δανείων του στις τράπεζες με αποτέλεσμα αυτές, μόλις μπει το νέο έτος, να καταγγείλουν τα δάνεια και να πάρουν τον έλεγχο του μαγαζιού, το οποίο βεβαίως δεν έχουν, νομικώς, δικαίωμα να το λειτουργήσουν. Συνεπώς θα το πουλήσουν.
Οι εργαζόμενοι από τις 7 μ.μ. της Δευτέρας βρίσκονται σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως ότου πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και το δώρο των Χριστουγέννων.
Αυτό σημαίνει πως Το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ δεν θα ξανακυκλοφορήσουν- άγνωστο μέχρι πότε. Το In.gr και το ΒΗΜΑ FM σταματούν την λειτουργία τους. Πάνω από 650 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο μέσα στις γιορτές.
Γνωρίζω την αγανάκτηση πολλών- ιδιαίτερα στην Αριστερά- για το Συγκρότημα τόσο στην ιστορική όσο και στη σύγχρονη διάσταση του. Χωρίς δισταγμό όμως λέω ότι εμείς είμαστε με τους εργαζόμενους. Με τους εργαζόμενους, όχι με τα καλοπληρωμένα στελέχη των αφεντικών. Με τους εργαζόμενους. Τελεία και παύλα.

Γιώργος Πετρόπουλος (fb)