ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Πότε θα εκπέμψει το κανάλι του Μαρινάκη;

«Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή, που θα μπορούσε να αποτελέσει επαρκή νομική βάση για τη θεμελίωση ενός τέτοιου δικαιώματος. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημά σας». Αυτή ήταν η απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προς την εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που ζητάει να της δοθεί άδεια εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel».
Η εταιρεία είχε στείλει δύο επιστολές προς το ΕΣΡ με τις οποίες ζητούσε από το Συμβούλιο να της δοθεί η δυνατότητα να συμβληθεί με τον πάροχο δικτύου, δηλαδή τη DIGEA, για να αρχίσει να εκπέμπει το νέο κανάλι.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Alter Ego, Εύη Κουτσαυτάκη, μετά την αρνητική απάντηση.. του ΕΣΡ έστειλε απαντητική επιστολή όπου κάνει λόγο για ουσιαστικό αποκλεισμό της από την τηλεοπτική αγορά. «Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαιώμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής της εκπομπής τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.