ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα

BINTEO - ΣΟΚ

Nεκρός έπεσε από τα πυρά που δέχθηκε, από ένοπλο σε γκαλερί, ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ στην Αγκυρα. Ο δράστης της επίθεσης, που έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας,πλησίασε από πίσω τον πρέσβη και τον πυροβόλησε από απόσταση ενός μέτρου, τουλάχιστον τρεις φορές.
 Ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας φώναξε «πεθαίνουμε στο Χαλέπι, πεθαίνεις εδώ», «μην ξεχνάτε το Χαλέπι και τη Συρία, όσο τα αδέλφια μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα είστε», «όποιος έχει ευθύνη θα πληρώσει» και «Αλλάχου Άκμπαρ».
Ο δήμαρχος της Άγκυρας σημείωσε πως ο δράστης (Μερτ Αλτιντάς) ήταν Τούρκος
αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων καταστολής της Άγκυρας, απόφοιτος της αστυνομικής σχολής της Σμύρνης. Ο..
Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας ενώ ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πούτιν για να του δώσει πληροφορίες για την δολοφονική επίθεση.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει ποιος βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την δολοφονική επίθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας. «Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.