ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Δώδεκα οι νεκροί από την επίθεση στο Βερολίνο

Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση με φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου χθες βράδι, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48 εκ των οποίων τα 7 νοσηλεύονται σε πολυ κρίσιμη κατάσταση. Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθηκε αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, δήλωσε η αστυνομία.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τοπικές πηγές ασφάλειας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.
Την ευθύνη για το μακελειό στο Βερολίνο φέρεται να αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος..
σύμφωνα με αναφορές στο twitter τις οποίες αναμεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. 
Εικόνες από τον τόπο του συμβάντος έδειχαν χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις να βγαίνουν από το σπασμένο παρμπρίζ του μαύρου φορτηγού. Μετά την επίθεση, έγερνε σταματημένο στο πεζοδρόμιο με ένα τσακισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο κάτω από τις ρόδες του.
Η αστυνομία του Βερολίνου είπε ότι ερευνούσε πληροοφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτηγό είχε κλαπεί από οικοδομή στην Πολωνία.
Το επεισόδιο ανέσυρε μνήμες από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, όταν ένας άντρας τυνησιακής καταγωγής σάρωσε με ένα φορτηγό 19 τόνων πεζούς στην προκυμαία, σκοτώνοντας 86 άτομα μεταξύ ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα κατά την εθνική εορτή της Γαλλίας.
Την επίθεση καταδίκασαν ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Λευκός Οίκος, μεταξύ άλλων.