ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μπόμπολας και ο «μπαμπούλας» του ΔΟΛ

- Καθίστε ήσυχα γιατί θα μείνετε κι εσείς στο δρόμο!
- Σχέδιο για 100 απολύσεις στην ΠΗΓΑΣΟΣ με μειώσεις μισθών της τάξης του 20% 

«Εγώ δεν είμαι Ψυχάρης που άλλα λέει και άλλα κάνει» φέρεται να φώναζε στους δύσπιστους εργαζόμενους της ΠΗΓΑΣΟΣ την περασμένη Πέμπτη ο Φώτης Μπόμπολας! Ο επιχειρηματίας «στριμωγμένος» από τις πιέσεις που ασκούσαν οι δημοσιογράφοι του ΕΘΝΟΥΣ μετά την αθέτηση της προγραμματισμένης μισθοδοσίας στις 15/12 που αφορά στο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, επικαλέστηκε τόσο στους εργαζόμενους του ομίλου όσο και στην ΕΣΗΕΑ ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε λογαριασμό που δέσμευσε η Τράπεζα Πειραιώς. Γεγονός που επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο διευθυντής του φύλλου Μπάμπης Παπαδάκης.
Το αποτέλεσμα ήταν να αποφευχθεί η απεργία και να περιοριστεί η αντίδραση των εργαζομένων..
σε μια τρίωρη στάση εργασίας.
Το συμπέρασμα όμως είναι ότι οι εργαζόμενοι σήμερα Τρίτη βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο σημείο με την περασμένη Πέμπτη με τον επιπλέον κίνδυνο να μην καταβληθεί τελικά το εν λόγω 15νθημερο και να φεσωθούν άλλο ένα μήνα απληρωσιάς στην πλάτη αφού η επόμενη μισθοδοσία είναι για τις 2 Ιανουαρίου!
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι εκεί που κάθε εργαζόμενος ατομικά είχε να παλέψει με τους προσωπικούς του φόβους ή τα προσωπικά του κρατήματα για το πώς θα αντιδράσει απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας να τον πληρώνει όποτε θέλει, ενώ αυτός οφείλει να είναι τυπικός με την εργασία του, τώρα στον ΠΗΓΑΣΟ προστέθηκε και ο μπαμπούλας του ΔΟΛ. Καθίστε ήσυχα γιατί θα πάθετε τα ίδια και θα μείνετε στο δρόμο!
Αλλά μιας και αναφερθήκαμε στο δρόμο να σημειωθεί ότι όταν ο Φώτης Μπόμπολας φώναζε ότι εγώ δεν είμαι Ψυχάρης, μετά από λίγο φέρεται να είπε για 100 απολύσεις που ετοιμάζει πακέτο με μείωση μισθών της τάξης του 20% για να γίνει βιώσιμη η επιχείρηση. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με άλλες πηγές να σχεδιάζεται η απομάκρυνση των πιο παλιών εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ, προκειμένου να ξαναπροσληφθούν με άλλους όρους, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν περισσεύει!
- από το enimerosi24