ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Αναβρασμός στον χώρο του Τύπου

«Απούσες» από τα περίπτερα είναι σήμερα μερικές από τις πιο ιστορικές ελληνικές εφημερίδες. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ συνεχίζουν την απεργία τους, δρόμο τον οποίο ακολούθησαν και οι συνάδελφοί τους στον όμιλο του ΠΗΓΑΣΟΥ μιας και παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής.Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ συνεχίζουν την απεργία διεκδικώντας τις απολαβές τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες. Ακόμη, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο του ΠΗΓΑΣΟΥ στους οποίους η διοίκηση οφείλει τουλάχιστον τέσσερις μισθούς.
Σήμερα δεν κυκλοφορούν τα «ΝΕΑ», το «ΕΘΝΟΣ», η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», το «GOAL NEWS», ενώ.. απεργία έχει κηρυχθεί και στα ηλεκτρονικά μέσα των δύο ομίλων.
Στον χορό των κινητοποιήσεων, όμως, αναμένεται να μπουν άμεσα και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου.
Χθες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την οργάνωση μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων, με στόχο την επαναφορά της «κανονικότητας» στις πληρωμές των εργαζομένων. Στόχος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, να τελειώσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
«Αλήθεια, που είναι η "ανεξάρτητη" και "τυφλή" Δικαιοσύνη, που είναι η "αριστερή" κυβέρνηση, στις περιπτώσεις των απλήρωτων επί 4 μήνες συναδέλφων του ΔΟΛ, στους επίσης απλήρωτους συναδέλφους του ΠΗΓΑΣΟΥ, της Ελευθεροτυπίας, της ΙΜΑΚΟ, του Λυμπέρη;» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Στα πρακτορεία Τύπου, οι εργοδότες χρωστούν ήδη στους εργαζόμενους πάνω από έναν μισθό και δεν φαίνεται από τις προθέσεις τους ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η διοίκηση του σωματείου δεν πρόκειται να κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν ξεχνάμε ότι με πρόσχημα την επαναφορά της κανονικότητας στις πληρωμές, οι εταιρείες επέβαλλαν μονομερώς μειώσεις στους μισθούς μας. Δεν θα αφήσουμε η απληρωσιά να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί. Το τελευταίο απεργιακό συλλαλητήριο στις 08/12, έδειξε ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν την ανάγκη αντίστασης σε αυτήν την πολιτική και ότι κανένα σωματείο, κανένας Κλάδος μόνος του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε».
Τέλος, καλούνται οι εργαζόμενοι να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που τους ζητούνται και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. - πηγή: ΕφΣυν