ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ο Βαξεβάνης καταγγέλλει τον Ταγματάρχη για λογοκρισία

Η ΕΡΤ αρνήθηκε να παίξει τρέιλερ της εφημερίδας Documento

Tην ΕΡΤ κατηγορεί για λογοκρισία ο δημοσιογράφος και διευθυντής της κυριακάτικης εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης. Αιτία η άρνηση της δημόσιας Τηλεόρασης να παίξει πληρωμένη διαφήμιση του Documento, που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας για «τραπεζικό σκάνδαλο εκατομμυρίων με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Σε σημείωμά του ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρει:
"Η Δημόσια τηλεόραση, μία μέρα αφού απέδειξε την ανεκτικότητα της στη Χρυσή Αυγή, το φασισμό και το έγκλημα, μας γνωστοποίησε πως δεν θα παίξει πληρωμένη διαφήμιση του Documento, που αναφέρεται στα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και το τραπεζικό σκάνδαλο που αποκαλύπτουν.
Με το πρόσχημα ότι η νομική υπηρεσία διακρίνει «παράβαση του άρθρου 10 για την προσβολή της προσωπικότητας», μας γνωστοποίησαν πως δεν θα παίξουν, τρέιλερ που παίζουν όλοι οι άλλοι.. ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί.
Σαρανταδύο χρόνια μετά την επίσημη λήξη της λογοκρισίας, ένας Ταγματάρχης, αναλαμβάνει (όχι για πρώτη φορά είναι η αλήθεια) το ρόλο του λοχαγού λογοκρισίας. Αντί να εξασφαλίσει συνθήκες πλήρους ελευθερίας και πολυφωνίας για τη Δημόσια τηλεόραση, αυτοανακηρρύσεται σε λογοκριτή και του Τύπου και της διαφήμισης.
Αποφασίζει πώς θα δημοσιογραφήσουμε και πώς θα διαφημιστούμε ακόμη. Πάλι καλά που δεν μας ζήτησε τα χειρόγραφα για έλεγχο. Μπορεί να θέλει τον εαυτό του στρατηγό των καλών σχέσεων με διάφορους κύκλους, αλλά αυτό δεν μας αφορά. Μας αφορά που μπαίνει (με ή χωρίς τις εσωτερικές υπηρεσίες του) φρένο στην ελεύθερη ενημέρωση. Ο Ταγματάρχης κυβερνά επί χρόνια την ΕΡΤ. Έχει τον τρόπο του. Το ερώτημα είναι ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο κύριε πρωθυπουργέ."