ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ασχημα Τα Νέα για τον Τύπο

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αυγή έγινε το λουκέτο (μέχρι νεωτέρας) στον ΔΟΛ.
Η Αυγή υπό τον τίτλο «Κακά Νέα» αναφέρεται στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα οι 390 απλήρωτοι εργαζόμενοι του Συγκροτήματος.
Πρωτοσέλιδη ήταν η είδηση για τις απεργίες  στον ΔΟΛ και στην Εφημερίδα των Συντακτών με τον τίτλο «Ασχημα Τα ΝΕΑ για τον Τύπο / Ο Σταύρος Ψυχάρης αποκλειστικά υπέυθυνος για την κατάρρευση του Συγκροτήματος». Το θέμα είχε επιλεγεί για βασικό στην πρώτη σελίδα μέχρι που έγινε και η επίθεση στο Βερολίνο.
Η Αυγή, μεταξύ άλλων γράφει:
Κακά μαντάτα για την ενημέρωση, την πολυφωνία και εν τέλει τη Δημοκρατία προοιωνίζεται η..
διαφαινόμενη «πτώση» ενός μεγάλου και ίσως του πιο παραδοσιακού συγκροτήματος Τύπου στη χώρα, του ΔΟΛ, καθώς υπό την απειλή της χρεοκοπίας βρίσκονται και άλλοι, μεγάλοι και μικρότεροι, όμιλοι. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ προχώρησαν από χθες ουσιαστικά σε απεργία διαρκείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα άνω των πέντε μηνών, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται και..
εκατοντάδες εργαζόμενοι σε άλλα μέσα ενημέρωσης.
Το πρόβλημα μεγεθύνεται από το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης ενός χρεοκοπημένου συστήματος, που βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε εξέλιξη, αργούν επικίνδυνα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ποιότητα της ενημέρωσης.