ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Διώξεις σε βάρος πρώην στελεχών της Novartis


Tη δίωξη οκτώ στελεχών της Novartis για το κακούργημα της νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος μέσω δωροδοκίας γιατρών αποφάσισε η Εισαγγελία Διαφθοράς.Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», στους διωκόμενους βρίσκεται και το όνομα του τέως ισχυρού άνδρα της Novartis Hellas Κωνσταντίνου Φρουζή.
Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζήτησε επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος επτά γιατρών.
Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis της περιόδου 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία με «όχημα» χιλιάδες ιατρούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία είχε ολοκληρωθεί από την εισαγγελία διαφθοράς ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2019, ωστόσο λόγω προσφυγών και διαδικαστικών ζητημάτων στα οποία προσέφυγαν τα στελέχη της Novartis, οι διώξεις τελικά ασκήθηκαν χθες.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν οι υποθέσεις των δύο πολιτικών (Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.