ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Παραίτηση του διευθυντή της «Καθημερινής» Κύπρου - Καταγγέλλει πίεση εκ μέρους των εκδοτών


Ψίθυροι, φήμες και σάλος μετά το άρθρο του για τον Ν. Αναστασιάδη

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Κύπριος δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος, διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, λόγω των όσων διαδραματίστηκαν μετά τη δημοσίευση άρθρου του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την περασμένη Κυριακή. 
Ο Ανδρέας Παράσχος υποστηρίζει πως ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, του είχε πει πως είχε αποκομίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων» και υπολόγιζε να κερδίσει περίπου 1 δισ. μέχρι το τέλος της θητείας του το 2023.
Την προηγούμενη Δευτέρα ο Α. Παράσχος έκανε διευκρίνιση λέγοντας πως τα όσα ανέφερε βασίστηκαν σε ψιθύρους και φήμες και σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του, καταγγέλλοντας πίεση εκ μέρους των εκδοτών. Όπως γνωστοποιεί η διευκρίνιση έγινε από τους εκδότες, όχι από τον ίδιο.
Ο Α. Παράσχος επιμένει στις καταγγελίες του και δηλώνει πως δεν ασκήθηκε καμία πίεση από τον Κύπριο Πρόεδρο.

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορηματικά διαψεύδουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τις αναφορές για εκμυστηρεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» στη Κύπρο.
«Τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κ. Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.