ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Α. Λοβέρδος: Η συζήτηση με την Γεννηματά κράτησε κάτι λιγότερο από 1 λεπτό


«Σε μια συνάντηση που είχαμε χθες με την πρόεδρο του κόμματός μου μου ανακοίνωσε μια απόφαση που ήταν αποκλειστική δική της επιλογή και απόφαση. Ήταν μια συζήτηση που κράτησε κάτι.. λιγότερο από 1 λεπτό». Αυτό είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
➤ Ερωτηθείς αν περίμενε την απομάκρυνσή του από το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ
 Δεν είχα στο μυαλό μου αρνητικά ή θετικά ενδεχόμενα, δεν είχα κάτι να περιμένω. Σε μια συνάντηση που είχαμε χθες με την πρόεδρο του κόμματός μου μου ανακοίνωσε μια απόφαση που ήταν αποκλειστική δική της επιλογή και απόφαση. Ήταν μια συζήτηση που κράτησε κάτι λιγότερο από 1 λεπτό. Όλα ήταν με ψυχραιμία και με χαμόγελα, δεν υπήρχε καμία ένταση. Δεν υπήρχε αντικείμενο συζήτησης για αυτό τελειώσαμε και πάρα πολύ νωρίς.
➤ Για το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης αν θα έκλινε το ΚΙΝΑΛ προς το ΣΥΡΙΖΑ ή προς τη ΝΔ
Αυτό είναι το μοιραίο ερώτημα που θέτει στον εαυτό του όποιος δεν έχει αυτοεκτίμηση στο ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που υπάρχει σε ανθρώπους που έχουμε εκτίμηση για τη συμβολή του χώρου στα κοινά της χώρας είναι ότι διπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας, υπερδιπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε πρώτον να μιλάμε για μέτωπα και συμμαχίες και για να έχουμε εκείνη τη συμβολή στην πορεία της χώρας που αξίζει σε ένα κόμμα του Κέντρου και της κεντροαριστεράς όπως είμαστε εμείς. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση που όταν λεει η κυβέρνηση Α λεει αυτή Ω δεν είναι χρήσιμη στο λαό, δεν μετράει στο λαό και για αυτό βλέπετε και τις δημοσκοπήσεις ότι έχουν το ΣΥΡΙΖΑ εκεί που τον έχουν. Εμείς χρειαζόμαστε υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων με μεταρρυθμιστικό αντιπολιτευτικό λόγο.
Ρωτάνε «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένας ενδεχόμενος σύμμαχος», εγώ απαντώ ότι ο βίος του απέδειξε πως δεν είναι γιατί όσα εμείς ως πολιτικό μεταρρυθμιστικό Κέντρο και Κεντροαριστερά και σοσιαλδημοκρατία επιδιώκουμε δηλαδή να προασπίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων με θεσμικές εκκλήσεις στα συντάγματα, να κατοχυρώσουμε την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, να υπάρχει ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όλες οι κατακτήσεις του σύγχρονου δημοκρατικού κόσμου αυτοί τις βλέπουν ως εχθρικές ενέργειες. Και μου λένε «άρα μοιραία σκέφτεστε τη ΝΔ» και απαντώ, η ΝΔ είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπαρξιακός μας αντίπαλος.
➤  Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος όταν τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ
Θα είχα μιλήσει δημοσίως για αυτό αν δεν υπήρχε η πανδημία η οποία ακόμα κρατεί. Φαίνεται να υπάρχει μια χαραμάδα, δεν είμαι από αυτούς που είναι επιπόλαια αισιόδοξοί αλλά ο εμβολιασμός παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει, παρόλη και την απροθυμία πολλών ανθρώπων να εμβολιαστούν, όχι όπως προκύπτει από τις έρευνες αλλά αν εξετάσετε στο προσωπικό των νοσοκομείων πόσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν θα δείτε ότι έχουμε θέμα. Αλλά εν πάση περιπτώσει το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι μια πανελλήνια προσπάθεια που πρέπει να στεφθεί με επιτυχία και τα κόμματα εδώ, πλην ενός, νομίζω ότι έχουμε κρατήσει καλή στάση, εάν αφεθεί αυτή η χαραμάδα αισιοδοξίας και προχωρήσει και γίνει φως νομίζω ότι τότε θα μιλήσουμε όλοι δημόσια αλλά μέχρι τότε νομίζω ότι μια αυτολογοκρισία δεν είναι κακό. Λίγη υπομονή.