ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Στον εισαγγελέα για κακούργημα οι δύο ανήλικοι - Τι λένε για την επίθεση στο μετρό


Μαζί με τα δύο αδέρφια συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ

Tο μεσημέρι του Σαββάτου, οι 2 ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και αναμένεται να τους ασκήσει δίωξη.
Στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή για να απολογηθούν. Έχουν δικαίωμα από το νόμο να.. λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.
Τα δύο αδέρφια ηλικίας 15 και 17 ετών συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το protothema.gr. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αξιοποιώντας πληροφορίες και το υλικό απο τις κάμερες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα δυο ανήλικα αδέρφια και να τα συλλάβουν στο σπίτι τους στο Περιστέρι.
Μαζί τους συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και όπως είπε στους αστυνομικούς, γνώριζε την οικογένεια και η μητέρα των παιδιών τού ζήτησε βοήθεια για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών μετέβη και ο σταθμάρχης ο οποίος τους αναγνώρισε.
Οπως γράφει το protothema.gr, τα δύο αδέρφια είπαν ότι ο σταθμάρχης τους προκάλεσε με αποτέλεσμα να ενεργήσουν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας λέγοντας οτι μια αναφορά που έκανε στην οικογένεια τους ήταν αυτή που τους θόλωσε το μυαλό...