ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Δεν την κατηγορούν πως το "θυμήθηκε τώρα", την κατηγορούν γιατί δεν το ξέχασε ποτέ


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.
Ήδη σιγά σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογες..περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.
Λίγες ώρες μετά τη σοκαριστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πως έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών, η ΕΙΟ εξέδωσε μια ανακοίνωση που σχολιάστηκε αρνητικά προκαλώντας πλήθος οργισμένων σχολίων στα σόσιαλ μίντια και όχι μόνο, σχετικά με το μείζον αυτό θέμα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τον βιασμό ως «δυσάρεστο περιστατικό» και είναι περισσότερο από εμφανής η προσπάθεια να κατηγορηθεί το θύμα, η Σοφία Μπεκατώρου, καθώς αφήνει υπονοούμενα για τον χρόνο που επέλεξε να μιλήσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.
Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.
Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».
Μετά τη γενική κατακραυγή και τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας η ΕΙΟ ξύπνησε και με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε συγκλονισμένη (!!!) από τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου και αποκάλυψε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του κ. Αδαμόπουλου...

* O τίτλος είναι από το fb του Andreas Anemos