ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Σκληρό Lockdown σε όλη την Αργολίδα και την Σπάρτη


Σε σκληρό lockdown μπαίνουν δύο ακόμη περιοχές, όπως ανακοίνωσε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για την Σπάρτη αλλά και όλο το νομό Αργολίδας. Σε ισχύ τα μέτρα από τις έξι το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, όταν και θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα για να αποφασιστεί η άρση ή συνέχιση του σκληρού lockdown.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση βασίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στο Δήμο Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, αποφασίζεται για τις δύο παραπάνω περιοχές:
  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).
Όπως επισημαίνεται θα ληφθούν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοπονήσσου, όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.