ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

“Aσεβής”, “λαϊκός” και “αθυρόστομος”, πλέον, ο μέχρι πρότινος ισχυρός Τάκης Θεοδωρικάκος


Εχθροπάθεια στο Μαξίμου

Στους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι πια ένα πρόσωπο που θέλουν να ξεχάσουν. Το όνομά του σπάνια αναφέρεται και η επέτειος από τα 5 χρόνια της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της Ν.Δ δεν συνδυάστηκε με τον σημαντικό ρόλο που είχε ο τότε.. σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού και μέχρι προ ημερών υπουργός Εσωτερικών. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, λέει η παροιμία και όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος που διαφημίστηκε ως σπουδαία μεταγραφή στην ομάδα Μητσοτάκη δεν διαθέτει πλέον φίλους στον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης.
Ο ίδιος έσπευσε να υπενθυμίσει τη συνδρομή του στην προ πενταετίας νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που με tweets τους δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους ακόμα και εκείνοι που δεν στήριξαν την υποψηφιότητά του.
Ο “Βηματοδότης” περιγράφει τον Τάκη Θεοδωρικάκο ως “αθυρόστομο”, “λαϊκό” και “ασεβή”. Αναμφίβολα δεν είναι μια καλή κατάληξη για τον μέχρι πρότινος ισχυρό σύμβουλο και υπουργό. Και, φυσικά, οι επιθετικοί προσδιορισμοί δεν είναι εμπνεύσεως της στήλης της εφημερίδας αλλά μάλλον ακούγονται στο Μέγαρο Μαξίμου.
Γράφει συγκεκριμένα ο “Βηματοδότης”:
Τα πρωτοφανή γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάντως, πέραν των άλλων, παρέσυραν στο διάβα τους και τον πολυδιαφημισμένο ανασχηματισμό. Ωστόσο έκρυβε ορισμένα ενδιαφέροντα μυστήρια που έμειναν άλυτα και εν πολλοίς αδιευκρίνιστα. Για παράδειγμα, μυστήριο συνεχίζει να συνοδεύει την απομάκρυνση του άλλοτε εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Ορισμένοι κρυφολένε διάφορα για τον «λαϊκό» και «ασεβή» Τάκη και άλλοι του αποδίδουν «παλαιοκομματική στάση και συμπεριφορά», μαζί με υπονοούμενα για «δουλειές» και «διαμοιρασμούς πόρων κατά το δοκούν». Κάποιος, στην προσπάθειά του να αποκαλύψει τον πολιτικό Τάκη, τον απέδωσε ως «αρχαία σκουριά», ως απόλυτη εκδοχή του παλαιοκομματισμού. Ωστόσο, η επικρατέστερη αιτία της απομάκρυνσής του έγκειται στο γεγονός ότι υπήρξε, κατά τις διηγήσεις διαφόρων, ακραία αθυρόστομος και σχεδόν προσβλητικός για τον κύκλο των «ελιτιστών» του Μεγάρου Μαξίμου και των συνδεδεμένων του Κολλεγίου Αθηνών. Λόγια και σχόλια, που για εκείνους που ξέρουν, καθιστούν τη σύγκρουση μεγάλη και τις διαφορές αγεφύρωτες.

- από το libre.gr