ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Αύξηση θητείας στον στρατό ξηράς - Τι είπε ο Ταραντίλης


Στο θέμα της αύξησης θητείας για τον στρατό ξηράς που εξετάζεται, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ταραντίλης για την αύξηση που συζητείται από τον Μάιο, τόνισε πως αυτό.. εξετάζεται αφορά στον στρατό ξηρά ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει υποχρεωτική θητεία στα 18.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Η θητεία σε όλα τα «όπλα» θα είναι δηλαδή ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς, όπου έως τώρα ήταν 9μηνη.
Φαίνεται όμως ότι έχει «κλειδώσει» και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Εβρο ή στα νησιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν.