ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το μέγα παράδοξο του ανασχηματισμού και ο «θηλυκός Αδωνις» των τηλεπρωινάδικων


Μέσα στο μέγα παράδοξο του ανασχηματισμού, ιδού ένα μικρό και ταπεινό: υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου «αρμόδια για την ένταξη» διορίστηκε η κ. Σοφία Βούλτεψη. Αλλά επειδή δεν πρόκειται για την προσωπική της ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά για την ένταξη.. των μεταναστών και των προσφύγων στη ελληνική κοινωνία, τι ακριβώς θα μπορούσε να συνεισφέρει η κ. Βούλτεψη, οι αντιλήψεις της οποίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, για τους «εισβολείς» δηλαδή, είναι τυπικά ακροδεξιές, ξενοφαγικές; Να υποθέσουμε ότι δεν τις γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης; Οτι δεν έτυχε να την ακούσει ποτέ στη Βουλή, δεν παρακολουθεί την αρθρογραφία της ούτε έχει ακουστά ότι το θορυβώδες ύφος της και το αυταρχικό και αγενές για τους συνομιλητές της ήθος στα τηλεπρωινάδικα της έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό «θηλυκός Αδωνις»; Φυσικά και τις γνώριζε. Αλλά σταθερό γνώρισμα του κυνισμού είναι η αδιαφορία για τα «ψιλά γράμματα». (...)

- από κείμενο του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή υπό τον τίτλο "Η φαντασία της εξουσίας και η εμβολιαστική ανισότητα» (10.01.2021)