ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ο Χατζηνικολάου ζήτησε συγγνώμη από τον Ηλιόπουλο και... τα έριξε στον Τσίπρα


Συγγνώμη ζήτησε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του στον Realfm 97,8 απο τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος λίγο μετά την συνέντευξη Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου είχε αναρτήσει.. ανάρτησε στο Facebook το εξής σχόλιο:
«Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια. Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».
«Εγώ λοιπόν σας στέλνω τη συγγνώμη μου αλλά το κόμμα σας το είπε. Και το είπε από τα πιο επίσημα χείλη και από τον πρόεδρό του, τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έκανα κάτι παραπάνω, παρά να χρησιμοποιήσω αυτή την αναφορά για να θέσω ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφήστε αυτό το ύφος, αφήστε τα χρονικά όρια που θέσατε με την ανάρτησή σας στο Facebook και δείτε τώρα πώς θα μαζέψετε την γκάφα που κάνατε» ανέφερε στην απάντησή του ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου σε προσπάθεια να τα «μπαλώσει», υποστήριξε αυτή τη φορά ότι ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε τη σύγκριση, παίζοντας ηχητικό απόσπασμα από συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν έκανε καμία τέτοια σύγκριση. Αντίθετα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη για τις παραλείψεις που υπήρχαν στην τραγωδία στο Μάτι, που προκλήθηκε μέσα σε 45 λεπτά, για να υπογραμμίσει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας και τους χιλιάδες νεκρούς.

Συγκεκριμένα ο Τσίπρας στις 11 Δεκεμβρίου 2020 σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη είχε αναφέρει:
«Το κρίσιμο ζήτημα όμως είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έχουμε πάνω από 10 μέρες, μια εκατόμβη νεκρών καθημερινά, δεν έχει το πολιτικό θάρρος ν’ αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να πει μια συγγνώμη. Αυτό είναι κρίσιμο. Κύριε Παπαδάκη, εγώ βρέθηκα όχι σε τόσο δύσκολες στιγμές, αυτό είναι πρωτοφανές, 3.000 θανάτους σε ένα μήνα δεν είχε ποτέ η χώρα, δεν ξέρω αν είχε σε καιρό πολέμου, αλλά βρέθηκα κι εγώ σε μια δύσκολη στιγμή, θα το θυμάστε, που μέσα σε 45 λεπτά, τόσο διήρκεσε να φτάσει η φωτιά μέχρι τον οικισμό στο Μάτι. Μέσα σ’ αυτά τα 45 λεπτά, υπήρξαν και παραλείψεις, υπήρχαν και λάθη. Και βγήκα και ανέλαβα την πολιτική ευθύνη για τις παραλείψεις και τα λάθη, μέσα σε 45 λεπτά. Τις παραλείψεις και τα λάθη σ’ ένα χρόνο 7 μηνών που είχαν να οργανωθούν και έχουμε αριθμό νεκρών όσο είχαμε τότε σε μια μέρα, έχουμε κάθε μέρα για 15 μέρες τώρα, δεν έχει να αναλάβει μια πολιτική ευθύνη για όλο αυτό; Επί 8 μήνες να λέει ότι φταίνε οι πολίτες και να λέει ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα και να βγαίνει προχθές μετά από 10 μέρες να μας πει ότι ήταν μια στιγμή ανεμελιάς, όταν ο μέσος πολίτης δεν έχει τη δυνατότητα να πάει 45 χιλιόμετρα να αθληθεί, γιατί μπαίνει πρόστιμο; Όταν ένας συμπολίτης μας στην Κρέστενα, συνταξιούχος, πήγε να πάρει τη σύνταξή του στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας και φορούσε τη μάσκα κάτω από τη μύτη κι έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ; Δεν τα ξέρει αυτά ο κ. Μητσοτάκης, να βγει και να πει μια συγγνώμη;»