ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Βαρουφάκης: «Και εις ανώτερα κύριε Μητσοτάκη»

Πώς σχολίασε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 την απαγόρευση συγκεντρώσεων - Aντιδράσεις

Με δύο διαδοχικά tweets σχολίασε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, την απαγόρευση συγκεντρώσεων ανω των τριών ατόμων σε όλη την επικράτεια για τέσσερις ημέρες.
Στην πρώτη ανάρτηση ο Γιάνης Βαρουφάκης «ανέβασε» το ΦΕΚ της απαγόρευσης με το σχόλιο.. «Το ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ σε νέες Μητσοτακικές περιπέτειες...»
Στη δεύτερη ανάρτηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανήρτησε εξώφυλλο εφημερίδας από τον Νοέμβριο του 1973, όταν κατά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τη χούντα επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση συγκεντρώσεων σχολιάζοντας «και εις ανώτερα κύριε Μητσοτάκη».
Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 πέραν των δηλώσεών του στη Βουλή, σε τηλεφωνική επικοινωνία (ΕΔΩ) με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει ότι πορεία για το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιούσε 9μελής αντιπροσωπεία του κόμματος με συμμετοχή των βουλευτών του ΜΕΡΑ και με όλα τα μέτρα προστασίας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης του απάντησε, οπως ο ίδιος ο Βαρουφάκης γνωστοποίησε, ότι όσοι διαδηλώσουν θα συλληφθούν.


Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, επίσης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Θα επικοινωνήσω σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Ο ξέφρενος κυβερνητικός αυταρχισμός που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα οδηγήσει στην απο-νομιμοποίηση των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από αυτήν.
Με βαθειά ανησυχία για αυτές τις εξελίξεις, θα επικοινωνήσω σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Εν όψει του κλίματος διχόνοιας που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, είναι στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον η μεταξύ μας συνεννόηση».

ΣΥΡΙΖΑ - ΤΣΙΠΡΑΣ:


Η Εφη Αχτσιόγλου σχολίασε στο fb:


Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: