ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Eξαγόρασαν την ηλεκτρονική εφημερίδα HuffPost

O αμερικανικός ειδησεογραφικός και ψυχαγωγικός ιστότοπος BuzzFeed ήλθε σε συμφωνία με τον επίσης αμερικανικό όμιλο ΜΜΕ της Verizon Media για να εξαγοράσει διαμέσου μετοχών την ηλεκτρονική του εφημερίδα HuffPost.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν οι δύο επιχειρήσεις, οι οποίες με τη συμμαχία τους φέρνουν κοντά δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στα ψηφιακά Μέσα στις ΗΠΑ, ενόσω.. ο κλάδος συνολικά αναζητεί τρόπους να τονώσει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, όπως αναφέρει σχετικώς σε δημοσίευμά της η The Wall Street Journal.
Η εξαγοράς της HuffPost εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας της BuzzFeed και της Verizon Media, μονάδας του ομίλου Verizon Communications. Οπως προβλέπεται, οι επιχειρήσεις θα έχουν δυνατότητα αμοιβαίας τοποθέτησης και προβολής περιεχομένου η μία στην πλατφόρμα της άλλης, ενώ από κοινού θα αναζητήσουν και καλύτερες ευκαιρίες για τους διαφημιζόμενους σε αυτές. Η δε Verizon Μedia θα εξασφαλίσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην BuzzFeed ως απόρροια της συμμαχίας τους. Συν τοις άλλοις, η πρώτη θα κάνει μια επένδυση σε ρευστό στη δεύτερη, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το ακριβές ποσόν.
Τα ηνία της νέας επιχείρησης θα αναλάβει ο Τζόνα Περέτι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BuzzFeed, ενώ θα αναλάβει και τη στελέχωση της θέσης του νέου αρχισυντάκτη της HuffPost. Τα σχετικά αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος variety.com. Η νέα πρόσληψη είναι αναγκαία διότι η πρώην αρχισυντάκτρια Λίντια Πόλγκριν μετακινήθηκε σε εταιρεία του ομίλου Spotify. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο συνεργάτες, BuzzFeed και HuffPost, ανέφεραν πως οι αναγνώστες και χρήστες, στους οποίους απευθύνεται ο καθένας, λειτουργούν συμπληρωματικά, ενώ, πέραν τούτου, θα έχουν να ωφεληθούν και από την οικονομία κλίμακος.