ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Διορθώσεις από τον Guardian σε άρθρο για τον Θάνο Δημάδη

Σε προσθήκες και διορθώσεις προχώρησε η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian σε άρθρο της που  αφορούσε τον Ελληνα δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη. Στην υπάρχουσα δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2019, στο ίδιο κείμενο δηλαδή που δημοσιεύτηκε πριν από έναν χρόνο, ο Guardian φιλοξενεί πλέον τη δήλωση της επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξένου Τύπου Nancy Prager-Kame, σύμφωνα με την οποία όλα τα προνόμια προς τους χορηγούς συμπεριλαμβανομένης και της Bayer που προσέφερε ο Θάνος Δημάδης, είχαν εγκριθεί από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κέντρου Τύπου για το οποίο ο Θάνος Δημάδης εργαζόταν.
Επίσης, στην ίδια δημοσίευση, ο Guardian προέβη στη διαγραφή των αρχικών ισχυρισμών του άρθρου ότι ο Δημάδης είχε προβεί σε διαγραφή e-mails από τον επίσημο λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διατηρούσε όσο διάστημα εργαζόταν για το Ίδρυμα Ξένου Τύπου. Τέλος, ο Guardian επανόρθωσε και ως προς την ιδιότητα του Θάνου Δημάδη κατά την περίοδο που εργαζόταν για την συλλογή χορηγιών για την Ένωση Ξένου Τύπου. Διευκρίνισε ότι στο διάστημα αυτό ο Θάνος Δημάδης δεν εργαζόταν ως δημοσιογράφος αλλά είχε μόνο την εμπειρία του πρώην ξένου ανταποκριτή, γεγονός που σκοπίμως η αρθρογράφος είχε αποκρύψει με σκοπό να στοχοποιήσει ακόμα περισσότερο τον Θάνο Δημάδη στα μάτια της κοινής γνώμης ως δημοσιογράφο που προσφέρει προνόμια σε εταιρείες με αντάλλαγμα χορηγίες, γεγονός που αποδείχθηκε απολύτως ψευδές.
Σύμφωνα με τον Θάνο Δημάδη οι προσθήκες και διορθώσεις στο άρθρο έγιναν κατόπιν παρέμβασης των δικηγόρων του στις ΗΠΑ