ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ζέφη Δημαδάμα: Η κυβέρνηση απέτυχε παντού στη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας


Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε η Ζέφη Δημαδάμα, αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματοςστην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Ερωτηθείσα γιατί το ΚΙΝΑΛ «χρεώνει» το δεύτερο lockdown αποκλειστικά στην κυβέρνηση. και σχετικά με το τι διφορετικό θα έκανε το κόμμα η Ζέφη δημαδάμα απάντησε:
Στην πρώτη φάση της πανδημίας ακούσαμε τους ειδικούς επιστήμονες, εφαρμόσαμε τις οδηγίες.. τους και αναγνωρίσαμε ότι όλα πήγαν καλά. Στη δεύτερη φάση λέμε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση απέτυχε.
Και το δυστύχημα είναι, ότι τώρα ξέραμε, είχαμε την εμπειρία της Α' φάσης της πανδημίας, είχαμε καλές και κακές περιπτώσεις από άλλες χώρες για να ακολουθήσουμε ή να αποφύγουμε και κυρίως είχαμε χρόνο. Από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, αυτοί οι ενδιάμεσοι μήνες, ήταν ένα “δώρο” για εμάς ώστε να οργανωθούμε και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα εγκαίρως.
Η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και τις συνεχιζόμενες προτάσεις μας απλώς επαναπαύονταν στις “δάφνες της επιτυχίας” και έκανε παρατεταμένες, χαλαρές διακοπές.
Αν ήμασταν κυβέρνηση εμείς θα κάναμε ακριβώς αυτά που προτείναμε να κάνει η κυβέρνηση, αυτά που δημόσια καταθέσαμε. Ενδεικτικά αναφέρω, δεν θα ανοίγαμε χωρίς τεστ τα σύνορα για τον τουρισμό, θα κάναμε πολλά και μαζικά τεστ, θα είχαμε τον έλεγχο των τουριστών. Σχετικά με τον τομέα της Υγείας θα αξιοποιούσαμε το δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε συνεργασία με
την Αυτοδιοίκηση για τους ελέγχους και τεστ, θα ενισχυαμε τον αειθμο των ΜΕΘ και θα εντάσαμε τον ιδιωτικό τομέα υγείας στον ενιαίο σχεδιασμό για νοσηλεία ασθενών με τον ιό και κλίνες ΜΕΘ. Ταυτόχρονα θα προχωρούσαμε σε άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό αλλά και στήριξη του προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο. Είναι δυνατόν σήμερα από τις 50 ΜΕΘ που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός να λειτουργούν μόλις 12;
Θα είχαμε αντιμετωπίσει το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς με άμεσες fast track προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στα δημόσια μέσα μεταφοράς και με ενοικίαση τουριστικών πούλμαν για να πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Και φυσικά αξιόπιστη τηλεεκπαιδευση για τα σχολεία χωρίς αποτυχίες σαν αυτά τα κωμικοτραγικά που είδαμε τις προηγούμενες μέρες και που οδήγησαν τους μαθητές και δασκάλους σε απόγνωση.
Η κυβέρνηση απέτυχε παντού στη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας.