ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως: μάθημα σε καφενείο για μαθητές στον Πύργο

photo ΠΡΩΙΝΗ ΗΛΕΙΑΣ
Εν έτει 2020, μαθητές μέσα στο κρύο, φορώντας τα μπουφάν τους προσπαθούν να κάνουν τηλεμάθημα στην αυλή ενός καφενείου αφού μόνο εκεί υπάρχει internet.
Η κατάσταση στο χωριό Πεύκη του Πύργου είναι απελπιστική. Οι μαθητές, έχουν δανειστεί ένα κινητό και ένα παλιό laptop για να μπορέσουν να μπουν στην.. πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την τηλεκπαίδευση.
Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας. Και οι δηλώσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πεύκης και ιδιοκτήτη του καφενείου – ψησταριά είναι κόλαφος για την Νίκη Κεραμέως.
«Πέντε παιδιά μεσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό!! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση» είπε ο Γρηγόρης Ξουλεής.

Είχε ενημερωθεί από τον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου είχε επισημάνει τα κακώς κείμενα του όλου εγχειρήματος της τηλεκπαίδευσης και διαμαρτυρηθεί πολλές φορές ζητώντας την εξασφάλιση, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού laptop ή tablet και την μέριμνα για δωρεάν και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους τους μαθητές.
Τον Ιούνιο, μάλιστα, ο Σύλλογος είχε αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας και την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλυτικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και την αδυναμία πρόσβασης πολλών μαθητών σε υπηρεσίες διαδικτύου.
- πηγή: avgi.gr