ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ν. Φίλης: Στο ΚΙΝΑΛ δεν γνωρίζουν αν είναι αντιπολίτευση ή συμπολίτευση

Σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, για την απόφαση της να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις σε όλη τη χώρα ενόψει του Πολυτεχνείου. Όπως είπε, η τακτική της κυβέρνησης, θυμίζει άσχημες περιόδους στην ιστορία της χώρα και έχει βρει ευκαιρία, λόγω της πανδημίας, να αμφισβητήσει βασικούς πυλώνες του κράτους δικαίου.. Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πορείες, ο κ. Φίλης τόνισε ότι το Σύνταγμα, ορίζει ότι προστατεύεται το δικαίωμα των συγκεντρώσεων και αν πρέπει να γίνει μια απαγόρευση τότε, πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία με χρόνο, χώρο και όχι προληπτικά, δίνοντας και μια απάντηση για την απαγόρευση του 2016, όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Σημείωσε επίσης, πως δεν είναι μια κρατική εορτή για να αποφασίζει το κράτος αλλά μια επέτειος που εορτάζεται από συλλογικότητες.
Ο κ. Φιλης, σημείωσε ότι μόνο επί χούντας είχαν απαγορέψει κάθε συγκέντρωση. Μιλώντας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα έκαναν πορεία λόγω της πανδημίας και θα προτιμούσαν να εορταστεί με άλλο τρόπο. Εκτίμησε, ότι αυτή η πολιτική αντιπαράθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχε προϋπάρξει διάλογος μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, που δεν συμμετείχε στο κοινό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ο κ. Φίλης έστρεψε τα βέλη του κάνοντας λόγο ότι υπάρχει πρόβλημα ταυτότητας στο κόμμα. «Δεν γνωρίζουν αν είναι αντιπολίτευση ή συμπολίτευση», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φίλης είπε ότι αύριο θα μεταβεί μια μικρή ομάδα περίπου 50 ατόμων στο σημείο καταθέτοντας στεφάνι και αργότερα θα συνεχίσουν την πορεία τους στην Αμερικανική Πρεσβεία.























www.themaradio.gr
FB: # ΘΕΜΑ Radio 104,6
Τwitter: Τhema_radiο