ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Μπαίνουν λεφτά στον περιοδικό Τύπο


Να και μια αγοραπωλησία στο σχετικώς βαλτωμένο τα τελευταία χρόνια τοπίο των περιοδικών:
Ο τηλεοπτικός παραγωγός και αστήρ Νίκος Κοκλώνης ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τον Θοδωρή Κυριακού και το εβδομαδιαίο περιοδικό προσωπικοτήτων και διασημοτήτων «ΟΚ!» περνάει από την Δάφνης Επικοινωνίες στην Barking Well Media.
* Όπως μας υπενθυμίζει το.. πρακτορείο διακίνησης εντύπων «Άργος» η τελευταία πανελλαδική κυκλοφορία του περιοδικού (εβδομάδα 26 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου) ήταν 4.450 τεύχη από 4.460 την προηγούμενη εβδομάδα. Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνεται και το αντίπαλο δέος του «Hello», ενώ το σχετικώς λαϊκότερο «You» είναι πρώτο στην κυκλοφορία με δύο ή τρεις χιλιάδες παραπάνω αντίτυπα ανάλογα την εβδομάδα αυτό τον καιρό.
Εννοείται, βέβαια, ότι οι χρυσές εποχές των συγκεκριμένων περιοδικών είναι οι καλοκαιρινές, οπότε και αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ στις παραλίες. Στο θέρος, οι κυκλοφορίες τους υπερδιπλασιάζονται, όπως και οι διαφημιστικές καταχωρήσεις τους.
* Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη κίνηση της Barking Well media για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της πέραν της τηλεοπτικής αγοράς. Όπως λένε και οι ίδιοι:
«Ο Νίκος Κοκλώνης έβαλε τα “θεμέλια” της Barking Well το 2017, δημιουργώντας μια μεγάλη οικογένεια με έμπειρους συνεργάτες, παθιασμένους, με μεράκι και αγάπη για την τηλεόραση αλλά και τεράστιες δόσεις τηλεοπτικής “τρέλας”, ξεκινώντας να “χτίζει” μαζί τους παραγωγές με υψηλά στάνταρ αλλά και απαιτήσεις, αποδεικνύοντας παράλληλα πως όταν υπάρχει όρεξη και φαντασία για δουλειά όλα μπορούν να συμβούν».
* Σημασία έχει πάντως ότι μπαίνουν λεφτά σε έναν κλάδο που είχε υποστεί το μεγαλύτερο τράκο απ’ όλους την τελευταία δεκαετία. Τα λουκέτα στην ΙΜΑΚΟ και στον Λυμπέρη ήταν αρκετά για να γυρίσουν τα περιοδικά πολλά χρόνια πίσω και η στροφή στην ψηφιακή τεχνολογία δεν στάθηκε ικανή να απορροφήσει τον κόσμο που έμεινε στον δρόμο. Για να δούμε τώρα αν άνοιξε η όρεξη στον Νίκο Κοκλώνη για ευρύτερες κινήσεις στα έντυπα. Και τι θα γίνει με την Δάφνη Επικοινωνίες επίσης, που έμεινε χωρίς το καλό της χαρτί…

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost.gr