ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Mε κορωνοϊό δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας

Βρέθηκαν θετικοί στην Ισπανία – Επιστρέφει όλη η αποστολή

Με κάψουλα αρνητικής πίεσης επέστρεψαν από το Αλπμαθέτε της Ισπανία χθες αργά το βράδυ δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ άλλοι τεσσερις φορούσαν ειδική στολή . Τους πιλότους μετέφερε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που.. απογειώθηκε από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στον Αγχίαλο Βόλου, στη βάση δηλαδή της 330 Μοίρας «Κεραυνός», απ’ όπου προέρχονται οι πιλότοι.
Οπως γράφει ο Χρ. Μαζανίτης στο enikos.gr, δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά τέθηκαν σε καραντίνα, αφού εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι, που επίσης επαναπατρίστηκαν μαζί τους χθες το βράδυ.
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να αναχωρήσει νέο C-130 για την Ισπανία, προκειμένου να φέρει πίσω όλη την υπόλοιπη αποστολή των Ελλήνων, περίπου 45 άτομα.
Η ελληνική ομάδα βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας για να λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική ΝΑΤΟϊκή δραστηριότητα, Tactical Leadership Programme (TLP), που βγάζει και τον κορυφαίο πιλότο της χρονιάς για την Συμμαχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ακυρώθηκε όλη οι άσκηση καθότι υπήρχαν πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού, σε πολλές αποστολές.