ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Boris Vian: 100 χρόνια, παράλληλες ζωές


Το πολύπλευρο έργο του Μπορίς Βιαν, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, φιλοξενείται στην εκπομπή «Intercity», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θάνος Φουργιώτης, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 23:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα.
Μηχανικός, μουσικός, κομπάρσος, συγγραφέας, μεταφραστής, χρονικογράφος, αλλά και ποιητής, παιδαγωγός, δημιουργός χορών, τραγουδιστής, εραστής της τζαζ, καλλιτεχνικός διευθυντής σε.. δισκογραφική εταιρεία, είναι μερικές μόνο από τις παράλληλες ζωές που έζησε ο ανεπανάληπτος Μπορίς Βιαν.
Με μια πραγματική βουλιμία και με απίστευτη ταχύτητα, ο Βιαν, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών, πρόλαβε να αφήσει πίσω του έργο που άλλοι δεν μπόρεσαν να αφήσουν σε μια ολόκληρη ζωή.
Το «Intercity» εξερευνά μερικές από αυτές τις παράλληλες ζωές του Μπορίς Βιαν: κινηματογράφος, λογοτεχνία, τζαζ και, φυσικά, τα τραγούδια του (όπως το θρυλικό Le Deserteur) από αυθεντικές ηχογραφήσεις, ντοκουμέντα εποχής, αποσπάσματα από τα βιβλία του, μαρτυρίες εκείνων που συναντήθηκαν μαζί του.
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6
Info:
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, ώρα 23:00
Εκπομπή: «Intercity» - Με τον Θάνο Φουργιώτη
Boris Vian (1920-1959): 100 χρόνια, παράλληλες ζωές