ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ανάκληση δημοσιεύματος για τον κ. Αλ. Μάνο, Διευθυντή Διαχείρισης του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eπιστολή διαμαρτυρίας εκ μέρους του Διευθυντή Διαχείρισης της Εταιρείας "ΑΠΕ -ΜΠΕ Α.Ε.", Αλεξάνδρου Β. Μάνου, έλαβαν οι zoornalistas σχετικά με το από 26.10.2020 δημοσίευμα, με τον τίτλο «Καθυστέρηση(;) στην πληρωμή των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ». Οπως αναφέρεται στην επιστολή το όλο δημοσίευμα απέχει.. εξ ολοκλήρου από την πραγματικότητα καθότι παρουσίασε μία πλαστή κατάσταση δήθεν αναστάτωσης.
Το σάιτ zoornalistas ανακαλεί το δημοσίευμα, με τον τίτλο «Καθυστέρηση(;) στην πληρωμή των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ» δηλώνοντας ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο τον κ. Μάνο. Συγκεκριμένα το περιστατικό που δημοσιεύτηκε σχετικά με τα όσα υποτίθεται ότι έλεγε ο Διευθυντής Διαχείρισης της Εταιρείας ουδέποτε έλαβε χώρα, ούτε αυτό, ούτε άλλο παρεμφερές, ενώ ο Αλεξάνδρος Β. Μάνος ουδέποτε ανέφερε ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έκανε τις δικές του κινήσεις», πολλώ δε μάλλον δεν ανέφερε ότι «δεν παρενέβη για να λύσει το θέμα ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός».
Επιπλέον ανακαλούμε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά την περίοδο πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρεου που καθυστερεί η πληρωμή των εργαζομένων του Πρακτορείου και ότι πολλοί σχολίαζαν με όχι κολακευτικά λόγια την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Στέλιο Πέτσα, ενώ αποδεχόμαστε καλοπροαίρετα μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Μάνου ότι δεν υπήρξε καμιά αναστάτωση ανάμεσα στους δημοσιογράφους του Πρακτορείου. 

Η επιστολή
Συγκεκριμένα ο κ. Αλ. Μάνος μας έστειλε την κάτωθι επιστολή διαμαρτυρίας:
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, σας γνωρίζω τα κάτωθι:
Την 26.10.2020 αναρτήσατε στο site ‘zoornalistas.com’ άρθρο με τον τίτλο «Καθυστέρηση(;) στην πληρωμή των δημοσιογράφων στο ΑΠΕ»και με το εξής περιεχόμενο :
«Με email που έλαβαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Διαχείρισης, Α. Μάνο, οι δημοσιογράφοι του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ενημερώθηκαν ότι «καθυστερεί η πληρωμή του μηνός Οκτωβρίου». Κάποιοι, εκτός ΑΠΕ, απόρησαν πώς γίνεται να είναι 26 του μήνα και να υπάρχει καθυστέρηση πληρωμής. Κι όμως γίνεται καθώς οι πληρωμές στο ΑΠΕ γίνονται κάθε 27 του μήνα από τότε που βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Όπως γράφει το enimerosi24 το email γνωστοποιεί «λόγω προβλημάτων που υπήρξαν τα οποία δεν οφείλονται στο AΠΕ-ΜΠΕ, η πληρωμή της μισθοδοσίας δεν θα γίνει σήμερα».
Είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι δημοσιογράφοι στο κρατικό πρακτορείο μια και το συγκεκριμένο email αναφέρει πως «για την ακριβή ημερομηνία θα σταλεί ενημερωτικό email αύριο».
Αρκετοί δημοσιογράφοι που βρισκόντουσαν στα γραφεία του ΑΠΕ, σύμφωνα με το enimerosi24, όταν ενημερωθήκαν για αυτήν την εξέλιξη, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του ΑΠΕ Ευτύχη Παλλήκαρη, αλλά συνεργάτες του τους ενημέρωσαν πως «λείπει από το Σάββατο για ολιγοήμερη ξεκούραση»… Ο δε Α. Μάνος, έλεγε σε όσους τον ρωτούσαν πως ο ίδιος έχει κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, αλλά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έκανε τις δικές του κινήσεις, ενώ ανέφερε πως «δεν παρενέβη για να λύσει το θέμα, ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός».
Σύμφωνα με το enimerosi24 ανάμεσα στους δημοσιογράφους του πρακτορείου επικρατεί αναστάτωση, μια και είναι η πρώτη φορά – μετά την περίοδο πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου – που καθυστερεί η πληρωμή τους, ενώ πολλοί σχολίαζαν, με όχι και κολακευτικά λόγια την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Στέλιο Πέτσα»..
Το παραπάνω δημοσίευμα καθώς και ο τίτλος του τυγχάνει εξ ολοκλήρου παρελκυστικό, ως περίεχον ψευδείς αναφορές και ισχυρισμούς που κατατείνουν σε κατασυκοφάντηση του προσώπου μου. Δημοσιεύθηκε δε κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του τύπου, με σκοπό προσβολής της τιμής και της υπόληψής μου και συνιστούν για το λόγο αυτό παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου, με αποτέλεσμα την ηθική μου βλάβη, οφειλόμενη σε υπαιτιότητα του συντάκτη αρθρογράφου για την οποία ευθύνεστε αντικειμενικώς.
Ειδικότερα, το όλο δημοσίευμα απέχει εξ ολοκλήρου από την πραγματικότητα,
καθότι ηθελημένα παρουσίασε μία πλαστή κατάσταση δήθεν αναστάτωσης, προσδίδοντας μάλιστα και πολιτικές διαστάσεις, με προφανή στόχο να πλήξουν το πρόσωπο και την επαγγελματική μου υπόληψη.
Πέραν των υπολοίπων, σε ό,τι αφορά στο πρόσωπό μου, το χωρίο που αναφέρει επί λέξει «Ο δε Α. Μάνος, έλεγε σε όσους τον ρωτούσαν πως ο ίδιος έχει κάνει όλες τις κινήσεις που πρέπει, αλλά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έκανε τις δικές του κινήσεις, ενώ ανέφερε πως «δεν παρενέβη για να λύσει το θέμα, ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός»» είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΛΗΘΗΣ. Και τούτο διότι, το περιγραφέν δήθεν περιστατικό ουδέποτε έλαβε χώρα, ούτε αυτό, ούτε άλλο παρεμφερές, είναι αποκύημα φαντασίας, ενώ από την πλευρά μου ουδέποτε ανέφερα ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έκανε τις δικές του κινήσεις», ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ δεν ανέφερα ότι «δεν παρενέβη για να λύσει το θέμα ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός».
Επίσης, επόμενο που αναφέρει επί λέξει «Σύμφωνα με το enimerosi24 ανάμεσα στους δημοσιογράφους του πρακτορείου επικρατεί αναστάτωση, μια και είναι η πρώτη φορά – μετά την περίοδο πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου – που καθυστερεί η πληρωμή τους, ενώ πολλοί σχολίαζαν, με όχι και κολακευτικά λόγια την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Στέλιο Πέτσα»», τυγχάνει επίσης ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗΣ, με στόχο να παρουσιάσει μία πλαστή εικόνα χάους για το Πρακτορείο, εμπλέκοντας και πολιτικά πρόσωπα, βάλλοντας άμεσα και κατά του δικού μου προσώπου, λόγω της ιδιότητάς μου.
Οι εν λόγω ισχυρισμοί δημοσιεύθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε η στοιχειώδης έρευνα για την αλήθεια, καθότι ουδέποτε ερωτήθηκα από το συντάκτη για το εν λόγω θέμα, με προφανή σκοπό να μειώσουν την εικόνα για το πρόσωπό μου. Συνεπώς οι εν λόγω αναφορές – ισχυρισμοί είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΙ, πόσω μάλλον όταν φθάνουν στο σημείο να εμπλέξουν και πολιτικά πρόσωπα.
Σε κάθε περίπτωση είστε υπαίτιος/α για την προσβολή της προσωπικότητάς μου αφού δεν ενεργήσατε όπως θα έπραττε κάθε επιμελής δημοσιογράφος και δημοσιογραφικό site που έχει την πρόθεση να τηρήσει τις συναλλακτικές υποχρεώσεις του Τύπου, όπως άλλωστε επιβάλλει και ο Κώδικας Δεοντολογίας των δημοσιογράφων, παραβιάζοντας τα όρια του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος για την ενημέρωση του κοινού.
Σας ενημερώνω επίσης ότι έχω ήδη ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά μου και κατά του διαχειριστή της αναφερόμενης στο άρθρο σας ιστοσελίδας «enimerosi24.gr».
Επειδή, με την ανωτέρω δημοσίευση προσεβλήθη αναπόδραστα εν γένει η ατομική και επαγγελματική μου πίστη προξενώντας μου ηθική βλάβη.
Επειδή, επιφυλάσσομαι για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μου για την προκληθείσα προσβολή της προσωπικότητάς μου και κάθε άλλης ζημίας μου.
Επειδή, με την παρούσα ασκώ επιπρόσθετα το δικαίωμα αποκατάστασης της προσβολής της προσωπικότητάς μου σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 1178/1981 και το δικαίωμα επανόρθωσης.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για την παράνομη και κακόβουλη συμπεριφορά σας.-
Σας ΚΑΛΩ όπως ανακαλέσετε και αποκαταστήσετε με κάθε νόμιμο και συναφή τρόπο τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σας σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, αναφέροντας ότι εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανέφερα ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έκανε τις δικές του κινήσεις, πολλώ δε μάλλον δεν ανέφερα ότι δεν παρενέβη για να λύσει το θέμα ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός, ανασκευάζοντας παράλληλα τα σχετικά ψευδώς αναφερόμενα περί αναστάτωσης στο Πρακτορείο, με νέα δημοσίευση αναλόγου έκτασης και προβολής του επίμαχου άρθρου, στην οποία θα δημοσιεύσετε αυτούσια και την παρούσα διαμαρτυρία μου, εντός ευλόγου προθεσμίας (10 ημερολογιακών ημερών).
Άλλως, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι θα ασκήσω παν νόμιμο δικαίωμά μου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β. ΜΑΝΟΣ "