ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

"Παραίτησαν" την Αλεξία Εβερτ μετά τον σάλο για το «κατσαρίδες και τρωκτικά»

Το ανακοίνωσε ο Κ. Μπακογιάννης μη παραλείποντας, βέβαια, να... επιπλήξει το ΚΚΕ

Την παραίτηση της αντιδημάρχου Αλεξίας Έβερτ μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τους διαδηλωτές «τρωκτικά - κατσαρίδες» του ΚΚΕ (ΕΔΩ), ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και.. από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μη παραλείποντας να κριτικάρει την πορεία του ΚΚΕ ως «απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας», έκανε την εξής δήλωση:
«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός.
Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.
Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.
Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.
Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».