ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Τι τους θέλετε γιατρούς και νοσηλευτές; - Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 24 αμερικάνικα F-35!

Στην αγορά 18-24 F-35 Joint Strike Fighter από τις ΗΠΑ προχωρά η Ελλάδα καθώς η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε και επισήμως στην Ουάσιγκτον ζητώντας να δρομολογηθεί άμεσα η αγορά των περίφημων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-35.
Σημειώνεται ότι πριν λίγες βδομάδες είχε προηγηθεί, μετά από απόφαση.. Μητσοτάκη, και η προμήθεια 18 δικινητήριων γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin Co κάθε αγορά F-35 θα κοστίζει 82,4 εκατομμύρια δολάρια το 2020, 79,17 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και 77,9 εκατομμύρια δολάρια το 2022.
Η επίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Letter of Request-LOR) συντάχθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εστάλη στην αμερικανική κυβέρνηση στις 6 Νοεμβρίου.
Πάντως την ώρα που αρκετά δισ. ευρώ σπαταλώνται για την αγορά στρατιωτικού και αστυνομικού εξοπλισμού, δεν συμβαίνει το ιδιο και σε άλλους τομείς οι οποίοι αποτελούν και κοινωνικά αγαθά.
Για Παιδεία, Εργασία και Υγεία, ειδικά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με πάνω από 1.000 νεκρούς και τα δημόσια νοσοκομεία στα όρια της πλήρους κατάρρευσης, η χρηματοδότηση από την πλευρά του κράτους είναι από φειδωλή ως ανύπαρκτη, με την κυβερνητική δικαιολογία να είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα.
Για εξοπλισμούς όμως φαίνεται ότι βρίσκονται τα απαραίτητα κονδύλια...
- από ρεπορτάζ στο «Ποντίκι» / ολόκληρο ΕΔΩ