ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Η εξαφάνιση του θρυλικού «Mητσάρα» που δεν πέθανε ποτέ

Από πολλούς θεωρήθηκε απλά μια γραφική φιγούρα των ελληνικών γηπέδων. Μια πιο προσεκτική ματιά στα πλακάτ που κρεμούσε πάνω του, όμως, μαρτυρούσε ότι ο θρυλικός «Μητσάρας» διέθετε ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- παιδεία που σπανίζει στις μοντέρνες κοινωνίες μας.
Από την δεκαετία του ’80 κιόλας, οι αναγνώστες των αθλητικών εφημερίδων και οι τηλεθεατές.. εκπομπών σαν την ιστορική «Αθλητική Κυριακή» συνήθισαν να βλέπουν πίσω από τους πρωταγωνιστές την προσπάθεια ενός ανθρώπου να στριμωχτεί ανάμεσα στις κάμερες και τα μικρόφωνα, προκειμένου να μπει στο πλάνο. Ωστόσο, δεν έχανε και άλλες ευκαιρίες, είτε αυτές ήταν μια φωτιά σε ένα διαμέρισμα είτε η επίσκεψη ενός πολιτικού σχεδόν οπουδήποτε.
Με τον καιρό αυτός ο τύπος απέκτησε και όνομα. Ήταν ο Μητσάρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τουλάχιστον για όσους δεν ζούσαν στη Νέα Σμύρνη ή στην Καλλιθέα, τις περιοχές δηλαδή που αποτέλεσαν το «βασίλειο» της πιο cult μορφής που είχαμε δει ποτέ στον χώρο.
Η πλήρης ταυτότητά του έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μόνο όταν εξαφανίστηκε. Ήταν Οκτώβριος του 2014 όταν μέσα από ένα διαδικτυακό μήνυμα ο τότε αντιδήμαρχος Καλλιθέας εξέφραζε την θλίψη του για τον θάνατό του. Τότε μόνο, σε κάποιες από τις αναρτήσεις που ακολούθησαν, μάθαμε ότι ο «Μητσάρας» λεγόταν Δημήτρης Γαλάνης.
Πολύ σύντομα ο «θάνατος» αμφισβητήθηκε. Κάποιοι μίλησαν για μια παράξενη, ακόμη και ηθελημένη, εξαφάνιση. Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα, η αδελφή του Αναστασία εμφανίστηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη του.
Οι έρευνές της δεν απέδωσαν καρπούς και το μυστήριο γύρω από την τύχη του Μητσάρα γιγαντώθηκε. Οι φήμες και τα σενάρια, επίσης. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Πανιωνίου ο Μητσάρας και τα πλακάτ του δεν βρίσκονταν εκεί για να σχολιάσουν την επικαιρότητα.

- από ρεπορτάζ του Νικόλα Ακτύπη στο menshouse / δείτε φωτογραφίες και διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ