ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Οταν η Κυριακάτικη ήταν πρώτη σε κυκλοφορία

Για ένα μεγάλο διάστημα η Κυριακή δεν ήταν απλά η 7η μέρα της δημιουργίας. Ήταν η κότα με το χρυσό αυγό για τον ελληνικό Τύπο. Οι κυκλοφορίες έφθαναν σε δυσθεώρητα ύψη. Αυτά στη δεκαετία του 2000 με τα dvd, τα cd και τα βιβλία. Έπειτα ήρθε το Internet με το YouTube και όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα..
Πριν 40 χρόνια, το 1980 τα πράγματα ήταν ελαφρώς διαφορετικά.
Υπήρχαν λίγες εφημερίδες με αξιόλογες κυκλοφορίες.Η Ελευθεροτυπία ήταν η πρώτη από τις απογευματινές που μπήκε στην αγορά της Κυριακής. Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κατάκτησε γρήγορα την πρώτη θέση. Λέγεται ότι η έκδοσή της έγινε για να μειώσει τα κέρδη ο Κίτσος Τεγόπουλος και να μην τα μοιραστεί με το προσωπικό όπως είχε δεσμευτεί. Αργότερα όταν η Κυριακάτικη έγινε κερδοφόρα έβγαλε την Πρωϊνή για τον ίδιο λόγο!
Τι πουλούσαν όμως οι εφημερίδες και τα περιοδικά το 1980; Αντιγράφουμε από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία τον σχετικό πίνακα.
- διαβάστε τη συνέχεια στο pasatempo.wordpress και δείτε το περίπτερο της 6ης Ιανουαρίου 1980 και το… προφητικό «αποκλειστικό» του Ριζοσπάστη ΕΔΩ