ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Σε μηνύσεις προχωρά ο ΟΤΕ κατά των απεργών!

Σε πλήρη ταύτιση ο ΟΤΕ με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά των απεργιών, προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών" όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, το νέο προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ ανακοίνωσε..
απεργία «πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν».
Η εταιρεία δηλώνει ότι:
* Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
* Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
* Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.
* Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας»

Nωρίτερα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:
«Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση. Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της Διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι. Συνεχίζουμε και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνουμε την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων μας».