ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Τελευταίο φύλλο του (ημερήσιου) «Φιλελεύθερου»

«Με την κυκλοφορία του κάθε Σάββατο, αρχής γενομένης από τη 18η Ιανουαρίου, ο "Φιλελεύθερος" κλείνει έναν διετή κύκλο και ανοίγει εναν νέο».
Αυτό αναφέρεται σε σημερινό σημείωμα της εφημερίδας του Θανάση Μαυρίδη που αναγγέλλει την διακοπή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου επισημαίνοντας:
« Αυτός ο διετής κύκλος ηταν..
εξαιρετικά γόνιμος για εμάς και ελπίζουμε πως ήταν και για τους αναγνώστες μας. Ηταν και δύσκολος. Η καθημερινή έκδοση μιας εφημερίδας είναι μια πραγματική μάχη όταν το οικονομικό βάρος της έκδοσης πέφτει στους ώμους των δημοσιογράφων και μόνο, και όχι σε εκείνους εκδοτών με οικονομική επιφάνεια και -ενδεχομένως- ίδια συμφέροντα».
Από το επόμενο Σάββατο 18 Ιανουαρίου, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γίνεται εβδομαδιαία και μετατρέπεται σε ενα πολυσέλιδο φύλλο, το οποίο θα στηθεί απο την αρχή, με τον ίδιο συντακτικό κορμό.
Ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης επέλεξε ως ημέρα έκδοσης το Σάββατο, η ύλη της εφημερίδας θα αυξηθεί ενώ θα δοθεί έμφαση σε θέματα Οικονομίας και Αγοράς. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε Σάββατο θα κρατάτε στα χέρια σας μία εφημερίδα 96 σελίδων, εκ των οποίων οι 40 θα αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές και την Οικονομία. Δώσαμε μεγάλη σημασία στην οικονομική έκδοση, η οποία και θα έχει το όνομα Liberal Markets».