ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Δύο «όχι» από Τσίπρα - Γεννηματά σε Μητσοτάκη

Το σενάριο των διπλών εκλογών

Με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή (10/1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν εμπράκτως τη γραμμή συνεννόησης, ώστε η προσπάθεια..
αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας να λάβει το βασικό χαρακτηριστικό της εθνικής ενότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις 13:00 είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
Το πρώτο τετ α τετ των πολιτικών ήταν χαλαρό, ενώ και οι δύο μίλησαν στον ενικό. Ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «πότε επέστρεψες; Τι πρόλαβες να κάνεις;» και στη συνέχεια του έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ. «Ναι, συνηθισμένα τα βουνά, το έχω κάνει αυτό το δρομολόγιο πολλές φορές δεν με πειράζει πια» είπε ο πρωθυπουργός.
«Πόσο μέρες μείνατε;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δυο ημέρες στην Ουάσιγκτον... τα απολύτως απαραίτητα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ. «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική»! είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό. Γενικά είναι καλή συνήθεια είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τη συνάντηση που είχαν στο εσωτερικό του Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη θέση που κράτησε απέναντι στον πρωθυπουργό. Υποστήριξε πως λέει «όχι» σε εκλογικό νόμο και F35 και πως στηρίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- από εκτενές ρεπορτάζ στο ethnos.gr - διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ