ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το «φιάσκο», η «πόρτα» και τα... 3+1 «κέρδη»

To γνωστό παιχνίδι. Οι φιλοκυβερνητικοί βλέπουν μόνο κέρδη, οι αντιπολιτευόμενοι μόνο ζημιές(όταν είχε πάει ο Τσίπρας στον Τραμπ το 2017, είχαμε τα ακριβώς αντίθετα).Λοιπόν, η αλήθεια έχει κάπως έτσι. Πρώτον, ο Τραμπ-και στις δύο περιπτώσεις- είπε τα ίδια ωραία λόγια(άνευ ουσίας) για το... οικονομικό θαύμα της Ελλάδας. Δεύτερον, ο Τραμπ δεν επρόκειτο ποτέ να πει..
δημοσίως κάτι εναντίον της Τουρκίας, ώστε να το εκμεταλλευθεί η Ελλάδα. Τρίτον, δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης, αν υπάρχουν. Θα τα μάθουμε αργότερα. Γι' αυτό καλό είναι και οι δύο πλευρές να μην υποκρίνονται. Οι κυβερνητικοί να σταματήσουν να πιπιλίζουν την ανοησία "πετύχαμε όλους τους στόχους μας" (αυτό είναι αδύνατο να έχει γίνει). Και οι αντιπολιτευόμενοι να αφήσουν τα τετριμμένα περί "φιάσκου", διότι και ο Τσίπρας το 2017 δεν πήρε τίποτα από τον Τραμπ. Δεν μπορούσε να πάρει.Τα θέματα αυτά είναι δύσκολα και σύνθετα, οι εκαστέρωθεν κοκορομαχίες και επιπολαιότητες δεν προσφέρουν τίποτα.
➤Διαβάζω στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης-και το ακούω μόλις τώρα και στην ΕΡΤ-ότι η κυβέρνηση "είναι απολύτως ικανοποιημένη από την συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ". Ρε παιδιά, μην αναπαράγετε τέτοιες αστειότητες, βρείτε άλλον τρόπο να εκδηλώσετε την υποστήριξή σας. Θα υπήρχε ποτέ ενδεχόμενο η κυβέρνηση-η όποια κυβέρνηση, γιατί και με προηγούμενες τα ίδια ακούγαμε- να έλεγε ότι είναι...απολύτως δυσαρεστημενη απο μια τέτοια συνάντηση; Υπάρχει κάποια είδηση σ' αυτήν την αναπαραγωγή; Οχι, μόνο προπαγάνδα. Χοντροκομμένη και ανόητη. Μην την αναπαράγετε, απλώς έτσι συμμετέχετε στην απαξίωση του δημοσιογραφικού προϊόντος. 

-από το fb του Γιώργου Καρελιά 
 
 ****
Το καλύτερο σήμα για το πώς πήγε στην πραγματικότητα μια επίσημη επίσκεψη, το δίνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.
«Τα Νέα» σήμερα αναφέρουν 4 "κέρδη" της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Έχουμε και λέμε:
1 Το γραφείο του ΔΝΤ θα έκλεινε έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως της επίσκεψης.
2. Η αναγνώριση των "επιτευγμάτων" της ελληνικής οικονομίας έχει γίνει ξανά από τον Τραμπ και τον Ομπάμα, ενώ πρακτικά δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.
3. Το πρόγραμμα των F-35 σημαίνει ότι θα δώσουμε ένα σκασμό λεφτά στις ΗΠΑ.
4. Τα της Τουρκίας τα είπε ο Μητσοτάκης, όχι ο Τραμπ.
Επομένως, την επίσκεψη Μητσοτάκη δύσκολα θα την έλεγες θρίαμβο της ελληνικής διπλωματίας.

- από το fb  του Γιάννη Αλμπάνη